İngiliz kuruluştan İslami Bankacılık ödülü

İngiliz kuruluştan İslami Bankacılık ödülü

Finansal hizmetler endüstrisinin küresel gelişimi ile ilgilenen İngiltere merkezli Cambridge IFA isimli think-tank şirketi, Islamic Retail Banking Awards (IRBA) adı altında ‘Türkiye’nin En Güçlü İslami Bankası’ ödülü verdi.

Ödül Kuveyt Türk bankasına verildi. Kuveyt Türk’ten yapılan açıklamada, “Dünyanın önde gelen finansal hizmetler kuruluşu Cambridge IFA tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen IRBA’da Kuveyt Türk’ün Türkiye’nin en güçlü İslami Bankası’ ödülüne layık görüldüğü bildirildi.

‘Doğru strateji’ vurgusu

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Güçlü sermaye yapısı ve dinamik kurumsal yönetim anlayışıyla öne çıkan bankamızın Türkiye’nin En Güçlü İslami Bankası ödülünü alması, ne kadar doğru bir stratejiyle ve konumlandırmayla ilerlediğimizin kanıtı olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Ufuk Uyan, “Kuveyt Türk olarak başta Körfez Bölgesi olmak üzere dünyaya açılmak isteyen Türk yatırımcılar için bir finansal köprü vazifesi görmeyi sürdüreceğiz. Yaklaşık 6 bin çalışanımızla birlikte bu ödülü almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bağımsız uzmanlar tarafından yürütülen ve titiz bir araştırma sonucu verilen IRBA ödüllerine bizi layık görenlere ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Sermaye yapısı

Kuveyt Türk’ün sermayesinin %62,24’ü Kuveyt Finans Kurumu’na (Kuwait Finance House) ait iken, %18,72’si Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne, %9’u Kuveyt Sosyal Güvenlik Kurumu’na, %9’u İslam Kalkınma Bankası’na ve %1,04’ü diğer ortaklara ait olarak faaliyet gösteriyor. Banka, 1983 gün ve 831/7506 numaralı bakanlar kurulu ile Türkiye’de faaliyete başlamıştı.

Cambridge IFA

Londra’da kurulu bir think-tank şirketi olan Cambridge IFA, HD-Edbiz grup şirketlerinin bir üyesi. Londra’da, British Virgin Adalarında, İstanbul ve İslamabad’da olmak üzere 4 ofise sahip bulunuyor.

Şirket, devletten finans kurumlarına, çok taraflı kuruluşlara kadar finansal alanda stratejik danışmanlık sağlıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *