Black Friday savunması: ‘Biz ticareti canlandırıyoruz’

Black Friday savunması: ‘Biz ticareti canlandırıyoruz’

Dünyada “Black Friday” olarak bilinen indirim kampanyası dönemine Hepsiburada olarak “Efsane Cuma” adını verdiklerini anlatan Timirci, “Efsane Cuma döneminde yaptığımız kampanya ile Türkiye’de ticaretin canlanmasına destek oluyoruz” dedi.

Stoklarda 550 milyon ürün

Hepsiburada Operasyon Grup Başkanı Taner Timirci, her yıl online alışveriş rekorlarının kırıldığı Efsane İndirim’in bu yıl da coşkulu geçeceğini belirterek, “Platformumuzda 550 milyon adet ürün şu anda stoklarımızda hazır durumda ve müşterilerle buluşmayı bekliyor. Bunu görsel olarak ele alırsak 3 bin 55 adet futbol sahasını doldurabilecek büyüklükte stok şu anda Hepsiburada’da müşterilerini bekliyor. Bu ürünleri sevk edebilmek için ihtiyaç duyulacak tır sayısı 183 bin 350.” açıklamasında bulundu.

Timirci AA muhabirine, şirketinin 100 milyon lira yatırımla Gebze’de inşa ettiği Akıllı Operasyon Merkezi’nde yapılan Efsane İndirim hazırlıklarını anlattı.

Geçen yıl satış rekoru kırılmış

Geçen yıl Efsane İndirim’de perakende satış rekoru kırdıklarını anımsatan Timirci, bu yıl için de dolu dolu stok ve insan kaynağı hazırlığı yaptıklarını söyledi.

Dünyada “Black Friday” olarak bilinen indirim kampanyası dönemine Hepsiburada olarak “Efsane Cuma” adını verdiklerini anlatan Timirci, “Efsane Cuma döneminde yaptığımız kampanya ile Türkiye’de ticaretin canlanmasına destek oluyoruz ve yılın en uygun fiyatlarının müşterilerle buluşmasını sağlıyoruz.” diye konuştu.

Hemen hemen her kategoride yüzde 80’e varan indirimler yapacaklarını anlatan Timirci, botlarda 39,90 liradan başlayan, montlarda 49,90 liradan başlayan fiyatların müşterilerin ev ekonomilerini rahatlatacağını söyledi.

‘Talepte katlanarak artık bekliyoruz’

Efsane İndirim alışverişi için talebin geçen yıla göre katlanarak artmasını beklediklerini söyleyen Timirci, şunları söyledi: “Geçen sene Efsane Cuma günü 12 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştık ve 252 milyon TL’lik ciro ile perakende tarihinde rekor kırmıştık. Bu yıl da ekonomimizin canlanması ve Türkiye’nin kazanması için bir günde 45 günlük ticaret hacmine ulaşmayı hedefliyoruz. Bu sene hedefimiz 20 milyon ziyaretçinin sitemizde olması.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *