‘3 dönem kuralı işleyecek ama bazı arkadaşlar için esneyebilir’

‘3 dönem kuralı işleyecek ama bazı arkadaşlar için esneyebilir’

AKP Başkanvekili Kurtulmuş, kuralın uygulanacağını, belki bazı arkadaşlar için esnetilebileceğini ama büyük oranda uygulanacağını söyledi. Hangi arkadaşlar için esneyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş katıldığı Haber Global tv canlı yayınında gündemle ilgili soruları yanıtladı. Kendisine, seçimlere yönelik olarak 3 dönem kuralının işletilip işletilmeyeceğine ilişkin görüşleri de soruldu.

Ahbap çavuş ilişkisi olmayacak

Numan Kurtulmuş, yerel seçimler için resmi takvimin sürdüğünü ve çalışmalara devam ettiklerini kaydetti. 18 Kasım’da bütün şehirlerde temayül yoklaması ve ardından kamuoyu yoklamaları yapacaklarını da belirten Kurtulmuş, sürecin sonunda her ilde aday tanıtım toplantıları gerçekleştirileceğini anlattı. Kurtulmuş, “Bu seçim öyle herhangi bir şekilde ahbap çavuş ilişkisi ile ‘benim arkadaşım, benim tanıdığım’ şeklinde olmayacak. Gerçekten kamuoyunda karşılığı olan temiz ve ilkeli siyaseti benimsemiş, niteliği olan isimleri ortaya koymak mecburiyetindeyiz.” diye konuştu.

Belki bazı arkadaşlar için ‘üç dönem’ esnetilebilir

Üç dönem kuralının ise kamuoyu tarafından oldukça benimsendiğini ve partilerini reformcu bir parti kimliğine büründürdüğünü savunan Kurtulmuş, “Üç dönem kuralı, büyük oranda uygulanacak. Belki istisnai anlamda bazı illerde bazı arkadaşlarımızın devam etmesi için bir karar alınabilir. Çok başarılı olan arkadaşların bir kısmının bir şekilde devam etmesi olabilir. Ama kural uygulanacaktır. Bunun esnetilmesi istisna olur.” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *