Kassam Tugayları komutanına suikast

Kassam Tugayları komutanına suikast

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki İzzeddin El-Kassam Tugayları, dün (11 Kasım Pazar) gece Gazze’nin güneyinde meydana gelen güvenlik olayının devam ettiğini, kendisine bağlı güçlerin Siyonistlerin bu tehlikeli saldırganlığına karşılık verdiğini duyurdu.

Kassam Tugayları yayınladığı askeri bildiride, işgal güçlerine bağlı özel bir birliğin dün akşam sivil bir araçla Han Yunus’un doğusunda yer alan Şehid İsmail Ebu Şenneb Camii bölgesinden 3 kilometre içeri girip Kassam komutanı Nur Bereke’yi şehit ettiğini, durumun fark edilmesi üzerine mücahitlerin saldırganları takip edip kovaladığını, saldırganların güvenli şekilde çekilmesi için işgal uçaklarının bölgeye saldırı düzenlediklerini, bu saldırılar neticesinde direniş mücahitlerinden bazılarının şehit olduğunu duyurdu.

Suikast ve saldırıdan sonra İçişleri ve Filistinli gruplar alarma geçerken, havanın hala gergin olduğu belirtildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada dün akşam meydana gelen hava saldırılarında 7 kişinin şehit olduğu ve 7 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Bir İsrail subayı öldü, diğeri ağır yaralı

Siyonist işgal ordusu, dün akşam Gazze’nin Han Yunus şehrinin doğusunda meydana gelen çatışmalarda bir subayının hayatının kaybettiğini, birinin de ağır yaralandığını kabul etti.

İstihbarat kaynaklarına yakınlığıyla bilinen Siyonist Walla sitesi işgal ordusuna dayandırarak verdiği haberde, hayatını kaybeden subayın Han Yunus’un doğusuna sızan suikast ekibinde bulunduğunu ve Golani Tugayındaki seçkin birlikte görev aldığını yazdı.

Site, diğer bir subayın da ağır yaralandığını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *