Ali Erbaş Bursa’da, STK’larla ve işadamları ile bir araya geldi

Ali Erbaş Bursa’da, STK’larla ve işadamları ile bir araya geldi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Bursa Müftülüğü tarafından düzenlenen programda çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve iş adamları ile bir araya geldi.

Ali Erbaş burada yaptığı konuşmada, bu tür toplantılarda Diyanet İşleri Başkanlığının, Türkiye Diyanet Vakfının ve sivil toplum kuruluşlarının topluma yönelik yürüttüğü hizmetlerle ilgili müzakere etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Erbaş konuşmasında gençliğin önemine işaret ederek, Mevlid-i Nebi haftasının bu yılki temasının “Peygamberimiz ve Gençlik” olduğunu, bu çerçevede yapılacak çalışmalarla daha çok gencin gönlüne girmek için gayret edeceklerini söyledi.

‘Milli-Manevi bilinç’ vurgusu

“Geleceğimizi kendilerine emanet edeceğimiz gençlerimizi daha iyi nasıl yetiştirebiliriz, onları vatan, millet, bayrak, ezan, Allah, Peygamber ve Kur’an sevgisi ile nasıl donatabiliriz? Bununla yatıp, bununla kalkmalıyız” diyen Başkan Erbaş şöyle devam etti: “Gençlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacağız. Her birimizin derdi ortak. Onun için bizim oturacak zamanımız yok. Yoksa gençler gidiyor, gençlerimize sahip çıkmamız lazım. Onlar bizim çocuklarımız. Eğer onların hal ve hareketleri milli ve manevi bilinç içerisinde olmazsa suç bizdedir.”

Programda, Diyanet İşleri Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Güçlü, Türkiye Diyanet Vakfının yurt içi ve yurt dışında yürütmüş olduğu hayri hizmetler hakkında bilgi verdi.

Programa, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Osman Tıraşçı ile Prof. Dr. Ramazan Muslu, İl Müftüsü İzani Turan ve çok sayıda STK temsilcisi ile iş adamı katıldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *