İsrail uçakları Gazze’yi bombalıyor

İsrail uçakları Gazze’yi bombalıyor

Siyonist işgal rejimine ait savaş uçakları dün gece geç saatlerde Gazze’de direnişe ait birçok noktaya saldırılar düzenlerken, direniş güçleri de misilleme olarak Yahudi yerleşkelerine füze yağdırdı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgiye göre, işgal rejimine ait savaş uçaklarının Gazze üzerindeki yoğun uçuşları göze çarparken, attıkları füzeler nedeniyle meydana gelen patlamalar Gazze’nin her tarafından duyuldu. Muhabirimiz, gece geç saatlerde meydana gelen patlamaların özellikle çocuklarla kadınlar arasında korku ve paniğe neden olduğunu ifade etti.

Muhabirimiz, işgal uçaklarının Gazze’nin kuzeyinde direnişe ait Askalan, El-Vaha ve El-Bahriyye noktalarına birkaç füze attığını, Rafah’ın doğusunda yer alan Kerem Ebu Salim Kapısı yakınlarında boş bir araziye füze attığını, Deir El-Belah’ın batısı ile Han Yunus’un batısında yer alan Yeni Liman civarındaki direniş noktalarını bombaladığını kaydetti.

Muhabirimiz, bununla yetinmeyen işgal güçlerinin Gaze’nin kuzeyinde direnişe ait bir noktayı bombaladığını ve Gazze limanı çevresini insansız hava aracıyla vurduğunu bildirdi.

İşgal uçaklarının direniş güçlerine ait El-Cidar noktasına beş kez saldırması sonucu bölgede hasar meydana gelirken, yakınlardaki Endonezya Hastanesi de zarar gördü. Saldırı, bölgede elektriklerin kesilmesine neden oldu.

Gazze’nin güneyinde bulunan Kureyş noktasına en az 5 füzeyle saldıran işgal güçleri, Gazze’nin orta kesiminde bulunan Burak noktasına da füze attı.

Yoğun saldırılarına devam eden işgal güçleri, Gazze’nin kuzey batısında yer alan Es-Sudaniyye bölgesindeki deniz noktasına füzelerle saldırırken, insansız hava araçları da Han Yunus şehrinin doğusunda tarım arazisini hedef aldı.

Kısa bir sükûnetten sonra tekrar saldırılara başlayan işgal uçakları bu kez Rafah’ın kuzeyinde El-KassamTugayları’na ait bir noktaya en az 23 füze attı.

Muhabirimiz dün geceki saldırılarda can kaybının olmadığını, ancak saldırıların ve patlamaların halk arasında korkuya neden olduğunu belirtti.

Diğer taraftan, direniş grupları işgal güçlerinin saldırılarına füzelerle karşılık verirken, işgal güçleri yerleşimcilerden bir araya gelmemelerini istedi.

İşgal güçlerinin dün yapılan Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine sert bir şekilde müdahale edip 4 kişiyi şehit etmesine ve onlarcasını yaralamasına misilleme olarak direniş güçleri Gazze çevresindeki yerleşkelere 10 füze attı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *