Facebook üç ay içerisinde 8 milyon 700 bin “çocuk istismarı” görseli silmiş

Facebook üç ay içerisinde 8 milyon 700 bin “çocuk istismarı” görseli silmiş

Sosyal medyanın yaydığı korkunç etkilerden bir tanesi de çocukların bu kanallar vasıtasıyla istismara uğraması. Ülkemizde de yaygın olarak kullanılan Facebook isimli sosyal medya kuruluşu, özel bir yazılım ile bunu engellemeye çalıştığını duyurdu. Kullanılan yazılımın başarı oranından ise söz edilmedi.

Facebook kullandığı özel bir yazılım yardımıyla son üç ay içinde, çocukların yer aldığı çıplaklık içeren 8 milyon 700 bin görseli sistemden kaldırıldığını açıkladı.

Amerika’nın Sesi tarafından aktarıldığına göre, kullanılan yazılım çocukları cinsel içerikli paylaşımlarda gösteren fotoğrafların yanı sıra diğer çıplak içerikleri belirleyerek kaldırılmasını sağlıyor.

Facebook’un bir başka yazılımla da cinsel istismar amaçlı arkadaşlık kurmak isteyen kişileri açığa çıkardığı bildirildi. Şirket, aynı teknolojiyi Instagram uygulamasında da kullanmayı planlıyor.

Şirketin küresel güvenliğinin başındaki isim olan Antigone Davis, makine öğrenmesi adlı teknoloji kullanılarak yapılan işlemlerde, çocukları hedef alan istismarcıların paylaşmaya çalıştıkları görsel ve içerikler sayfaya çıkmadan engellendiğine de dikkat çekti.

Facebook çocuk istismarı ve şiddet içerikli görselleri kaldırmadığı gerekçesiyle sert eleştirilerin hedefindeydi.

Facebook’un ana sayfasında bulunan uyarıda sitede “çıplaklık ve diğer cinsel içerikli materyale” izin verilmediği belirtiliyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *