Mısır Güvenlik Heyeti Gazze’de

Mısır Güvenlik Heyeti Gazze’de

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, dün (22 Ekim Pazartesi) Gazze’de Ahmed Abdülhalık başkanlığındaki Mısır güvenlik heyetini kabul etti.

Heniyye’nin ofisinde gerçekleşen görüşmeye başta Hamas’ın Gazze’deki lideri Yahya Es-Sinvar başta olmak üzere hareketin önde gelen isimlerinin de katıldığı bildirildi.

Güvenilir kaynaklar, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, Mısır’dan bir güvenlik heyetinin çeşitli konularda görüşmelerde bulunmak üzere Gazze’yi ziyaret edeceğini belirtmişti.

Kaynaklar, Mısır güvenlik heyetinin ziyaretinin Filistin uzlaşısının tamamlanması ve uluslararası toplumun Gazze Şeridi’ndeki durumları iyileştirme sözünü yerine getirebilmesi için sükunetin sağlanması amacıyla Kahire’nin sürdürdüğü çabaların devamı niteliğinde olduğunu ifade etti.

Bu arada, Hamas sözcüsü Hazım Kasım, dün yaptığı açıklamada, Mısır İstihbaratı Başkanı Abbas Kamil’in yakında Gazze’yi ziyaret edeceğini açıkladı.

Kasım, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, Kamil’in önceki hafta sonu için planlanan ve ertelenen ziyaretinin yakında gerçekleşeceğini bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *