Heniyye: Yerimizde kalacağımıza ve direneceğimize söz veriyoruz!

Heniyye: Yerimizde kalacağımıza ve direneceğimize söz veriyoruz!

Hamas lideri Heniyye, “siyasi bedeller ödemeden kuşatmanın kaldırılmasına karşılık ateşkese kadar bizi götürecek uzlaşma çabası içindeyiz” derken, Halid Meşal de, “Düşmanın gücüne rağmen Gazze üstüne düşeni fazlasını yapıyor” dedi.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Hamas’ın Filistin davası için 5 eksende strateji belirlediğini belirterek, siyasi bedeller ödemeden Gazze kuşatmasının kaldırılmasına karşılık işgalciyle ateşkesi sağlamak için bazı çevrelerin çaba harcadığını söyledi.

Bugün sabah İstanbul’da “Öncü Ümmet, Kudüs İçin Dönüyor” sloganıyla düzenlediği ve 900 kişinin iştirak ettiği konferansa sesli bağlantıyla katılan Hamas lideri Heniyye, ‘siyasi bedeller ödemeden kuşatmanın kaldırılmasına karşılık ateşkese kadar bizi götürecek uzlaşma çabası içindeyiz. Mısır, Katar, Birleşmiş Milletler gibi bazı çevreler kuşatmanın kalkmasına karşılık İsrail ile ateşkese varılması için çabalarını sürdürüyorlar. Ama bunlar için asla siyasi bedel ödenmeyecek. Yüzyılın Anlaşması’nın bir parçası olmayacak ve Batı Yaka ile Gazze’nin birleşmesi hesabına olmayacak” dedi.

Heniyye konuşmasında Hamas’ın Filistin davası için beş eksende hareket ettiğini belirterek “birinci eksenin Filistin halkının bütün haklarıyla Filistin davasının ilkelerine bağlılık, ikincisi bütün şekil ve yöntemleriyle direniş projesi, üçüncüsü uzlaşı ve ulusal birlik için çalışma, dördüncüsü içerde ve dışarıdaki Filistinlilerin bütünleşmesi için çalışma ve beşincisi de bizimle ümmet arasındaki ittifaktır” ifadesini kullandı.

Heniyye konuşmasında bu stratejilerin kapsamlı bir direniş projesini esas aldığını belirterek, Filistin halkının bulunduğu her yerde bütünleşmesi gerektiğini ifade etti.

Direnişçilerle Kudüslülerin ortaya koyduğu direnişi desteklemek için ümmetin ayağa kalkması gerektiğini hatırlatan Heniyye, Kudüs’ün ümmetin ilk gündemi ve öncekilikli meselesi olmasını umut ettiklerini kaydetti.

Direnişe devam ettiklerini ve asla taviz vermeyeceklerini belirten Heniyye, “yerimizde kalacağımıza, taviz vermeyeceğimize, ihanet etmeyeceğimize dair ümmete söz veriyoruz. Ümmet bizde direnişten başka bir şey görmeyecektir” hatırlatmasını yaptı.

Heniyye konuşmasında ümmetin kendi sorunlarıyla meşgul olmasına rağmen her zaman Filistin, Kudüs ve Aksa etrafında birleştiğine dikkat çekti.

MEŞAL: HAMAS’IN STRATEJİK PLANI VAR, ARAPLARIN DA OLMALI

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi eski başkanı Halid Meşal, Hamas’ın Filistin’in özgürlüğü için taktiksel ve stratejik bir planının olduğunu, ancak Arapların da özgürlük için insanların düşüncelerini birleştirecek bir projesinin olması gerektiğini söyledi.

İstanbul’da Kudüs ve Filistin Öncüleri 10. Konferansına katılan Hamas lideri Meşal “İşgalci Filistin davasını tasfiye etmek için atılan adımlara paralel olarak birçok Arap ülkesinde delikler açmayı başardı. Arapların yerel ve bölgesel sorunlarla Filistin davası ve ümmetin sorunları arasında bir denge oluşturmaları gerekir. Birini diğerine üstün kılmamaları ve karşılıklı birbirlerini yermeyi de sonlandırmaları gerekir” dedi.

Gazze üzerindeki kuşatmayı kırma projelerine yeniden dönülmesini, direnişin utanç duymadan sahiplenilmesini ve işgalciyle ilişkileri normalleştirmeye karşı durulmasını isteyen Meşal, “Yüzyılın Anlaşması’nı başarısız kılmanın garantisi Filistin halkıdır” dedi.

İşgalci İsrail’in Filistin halkının direnişi ve teslim olmayışı karşısında şaşırmış durumda olduğunu belirten Meşal, “Düşmanın gücüne rağmen Gazze üstüne düşeni fazlasını yapıyor. Dönüş Yürüyüşleriyle büyük şeyler yaptı. Arap halklarının Gazze üzerindeki kuşatmayı kaldırması gerekir. Batı Yaka da güvenlik işbirliğine ve direnişçilerin kovalanmasına rağmen ortaya koyduğu intifadasıyla herkese sürpriz yaptı. Yıllardır kendi sorun ve sıkıntılarıyla boğuşan Batı Yaka Filistin davasını hiçbir zaman unutmadı” ifadesini kullandı

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *