Cihangir İslam: “İşte bu yüzden Saray’a karşıyız”

Cihangir İslam: “İşte bu yüzden Saray’a karşıyız”

SP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, TBMM Genel Kurulu İç Tüzük görüşmeleri üzerine yaptığı konuşmada “İnanın kıskanmıyoruz. Ne yediğiniz ıstakozlarda ne içtiğiniz ejdarha sularında gözümüz yok.” diye konuştu.

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, TBMM Genel Kurulu İç Tüzük görüşmeleri üzerine yaptığı konuşmada “İnanın kıskanmıyoruz. Ne yediğiniz ıstakozlarda ne içtiğiniz ejderha sularında gözümüz yok. Bindiğiniz arabalarda da gözümüz yok.” ifadelerini kullandı.

“Tek kişi anlayışı maalesef bu meclise de sokulmak isteniyor. Biz buna sonuna kadar direneceğiz. Tek kişi yerine ortak akıl, saray ve teba ilişkisi yerine eşit ve özgür bir ilişki biçimi istiyoruz.” diyen İslam, “Saray bir zihnin dışavurumudur. Saray geldiğinde taş yapısıyla gelmez. Saray geldi mi, üçüncü havalimanındaki gibi köleleriyle gelir. KHK’lılar gibi sivil ölüleriyle gelir. Makam kapmak için birbirini ezen nedimeleriyle gelir. Yardakçılarıyla gelir. Dalkavuklarıyla gelir. Bu yüzden saraya ve tek yönetimine karşı çıkıyoruz.” şeklinde konuştu.

İslam, “Bu hayatı sürdürmek için Allah’ın arzında kendinize bir cennet kurmak istiyorsunuz. Bu cenneti idame ettirmek için de bu dünyayı bize cehenneme çeviriyorsunuz. İşte bu zulmünüze karşıyız.” dedi.

İslâmî Analiz/Haber Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *