Kripto para sektörü Türkiye’de büyümeye devam ediyor

Kripto para sektörü Türkiye’de büyümeye devam ediyor

İngiltere’nin popüler kripto para borsası DSX’in, ABD’den önce Türkiye’de hizmet vereceği bildirildi. Borsa, kullanıcıların dijital paralara erişimini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Global bir kripto para borsası olan DSX, Türkiye’deki bireysel kullanıcıların ve finans kuruluşların dijital para sektörüne daha güvenli ve kolay bir şekilde erişmesini sağlamayı amaçladığı bildirildi. Söz konusu borsa, kripto para kullanmayan finansal kuruluşların da bu sektöre girmelerini kolaylaştırmayı hedefliyor.

DonanımHaber’den Ali Bertay Solak’ın haberi

Dijital para sektörünün en büyük sorunu olan “kara para aklama” konusunda oldukça titiz bir çalışma gösterdiklerini ileri süren DSX CEO’su Mike Rymanov: “Bizim, birlikte çalıştığımız finansal kuruluşların bağlı bulunduğu tüm protokollere ve yönetmeliklere uygun çalışmamız gerekiyor” dedi.

Türkiye’deki kullanıcıların dijital paralara erişimini kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirten Rymanov: “Kripto para, her şeyden önce insanlara seçme şansı sunuyor. İster bu işin ticaretini yapın, ister normal bir tüketici, isterse elektronik ödeme sağlayıcısı olun; tercih ve fırsat hakkına sahip olmak başarının anahtarıdır.” dedi.

NEDEN TÜRKİYE

Neden Türkiye’de hizmet vermeyi tercih ettiklerini de açıklayan Rymanov, “Kripto para sahipliği konusunda Türkiye, dünyanın öncü ülkeleri arasında yer alıyor. Bu konudaki talebin yoğun olduğunu açıkça görüyoruz.” dedi.

DSX, kullanıcıların dijital para ticaretini kolaylaştırmak amacıyla 2014 yılında İngiltere merkezli bir kripto para borsası olarak kurulmuş ve İngiltere’nin en popüler dijital para borsalarından biri olmuştu.

70 KOİN KALDIRILIYOR

KoinBülteni’nden Ali Emre Konakçı’nın aktardığına göre ise, Cryptopia isimli bir kripto para borsası tarafından 70 koinin platformdan kaldırılacağı ve bazı koinler için çekim işlemi yapılmayacağı bildirildi. Haberin ayrıntıları ise şöyle:

Bugün CoinMarketCap verilerine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance tarafından yapılan duyurunun ardından, yeni bir delist (platformdan kaldırma) duyurusu da Cryptopia‘dan geldi.

Binance öğle saatleri civarında kullanıcılarını korumak için yaptığı kapsamlı ve periyodik değerlendirmesinin sonunda dört adet tokenin belirtilen kalite standartlarının altında olduğunu saptadı ve BCN, CHAT, ICN, TRIG isimli projeleri platformundan çıkartma kararı aldı.

Bunun üzerinden henüz bir gün bile geçmeden başka bir kripto para borsası Cryptopia ise tamı tamına 70 koini platformundan çıkartacağını duyurdu ve upuzun bir liste yayınladı. Cryptopia yaptığı resmi duyuruda yaptıkları kapsamlı bir değerlendirme sonrası, söz konusu koinlerin artık Listeleme Politikalarına uyum göstermediğini ve bu sebeple kalıcı olarak platformdan kaldırılacağını belirtti. Listedeki projelerin trading piyasaları kapatılmış olsa da, çoğunun alış veya satış emri hala aktif olduğundan platform kullanıcılardan bunları iptal etmelerini de talep etti.

Bunun yanı sıra yanına yıldız işareti (*) konulan bazı koinlerin çalışmayan blockchain ağları veya cüzdanları olduğuna ve bu sebepten ötürü para çekim işleminin yapılamayacağına değinildi. Sorun ise Cryptopia’dan değil, söz konusu projenin blockchain veya cüzdan platformundan kaynaklanıyor şeklinde açıklama getirildi. Platform açıklamasının devamında konu hakkında yapabilecekleri hiçbir şey olmadığı için kendileri ile iletişime geçilmemesini de üstüne basarak iletti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *