“Bu karar, yerlilik ve millilik iddialarına gölge düşürdü”

“Bu karar, yerlilik ve millilik iddialarına gölge düşürdü”

Soner Polat, “AKP’nin, ülkenin ekonomik sırlarını yabancı bir şirketle paylaşma kararı tam bir ötenaziydi! Çünkü kendine oy veren yoksul kitlelerin kazandığı antiemperyalist bilince meydan okuma anlamı taşıyordu.”

McKinsey kararını eleştiren isimlerden Aydınlık yazarı Soner Polat, AKP direkten döndü başlığını taşıyan bugünkü yazısında, McKinsey kararını bir ötenazi olarak tanımlarken, son dönemlerde Türkiye’de yaşanan gelişmelerin ulusal meselelere duyarlı geniş bir kitle yarattığını da vurguladı ve şöyle yazdı:

“Hiçbir güç CIA denetimindeki bir şirketi Türk milletine kabul ettiremezdi! Böyle çarpık bir yola girmek kendi seçmenlerinin duygu dünyasında bile ciddi kuşku ve kırılmalara neden olurdu. Türk milleti ve vatansever AKP seçmeni ağırlığını öylesine güçlü bir şekilde hissettirdi ki burnundan kıl aldırmayanlara çark manevrasından başka hiçbir seçenek bırakmadı.”

“AKP bu tercihiyle yerlilik ve millilik iddialarına gölge düşürmüştür.” diyen Polat yazısına şöyle devam etti:

“Şirketin şu an Türkiye için en büyük ve en öncelikli tehdit olan ABD’ye ait olması nedeniyle, Türk milleti, yapılan işlemi bir milli güvenlik sorunu olarak görmüştür. Çünkü parayı kontrol eden, hukuk ve milli savunma dâhil her şeyi denetler. İmparatorluk geleneği olan büyük bir devletin, kerameti kendinden menkul bir şirkete sığınması, her türlü mesajı bünyesinde barındırmaktadır. AKP, bu kararıyla kendine güvenmediğini, ülkeyi yönetebilecek kadrolardan yoksun olduğunu, iç ve dış kamuoyuna davul zurna ile ilan etmiştir. Ayrıca bu karar, ülkemizi bütün dünyanın gözünde kırılgan bir duruma düşürmüştür.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *