İsrail’in Tükenen Caydırıcılığı

İsrail’in Tükenen Caydırıcılığı

Uçaklarınız Gazze’de evleri yerle bir edebilir, içindeki insanların üzerine yıkabilir; masum insanları katledebilir. Ancak siz Gazze’yi bir daha işgal edemezsiniz ve oraya girip direnişini bitiremezsiniz.

Gelecek Savaş ve İsrail’in Tükenen Caydırıcılığı

Cabir Ebu Mustafa

Siyonist işgal rejimi komutanları hâlâ geçmişin kuruntusuyla yaşıyorlar. Geçmişte kısa zamanda savaşın kaderini değiştirir, piramidin zirvesine sızdıkları nizami askeri birimlere üstünlüğünü ve zaferini kısa sürede ilan ederlerdi.

Siyonist işgal ordusu Bakanı Avigdor Lieberman avurtlarını şişire şişire askerlerinden birinin burnu kanamadan Gazze sınırında sivilleri öldürdüğünü açıklamakta ve bununla övünmektedir.

Göstericiler arasında bir tek keskin nişancı var mıdır ki askerlerden birinin burnu kanasın?

Siyonist liderlerin düşüncesine göre ne kadar sivil öldürürsen o kadar caydırıcılığın artacak. Bu şekilde kendilerini kandırıyorlar.

Sizin askerleriniz, size sadece taşlarla karşı koymaya çalışan kadın, çocuk ve gençleri öldürerek zafer kazanıyorlar.

Gazze’ye karşı başlatacağınız muhtemel bir savaşta Tel Aviv’in tümünde sokağa çıkma yasağı yaşanacak. Sizin askeri üslerinizle otoritenizi ifade eden bütün kurum ve kuruluşlarınız, durulan suları hareketlendirmek için Abbas döneminde şişirilen yerleşkeleriniz direnişin saldırıları altında olacak.

Sizin devasa tankınız olan Merkava tankı ise, modern ve son şekliyle askerlerinizin mezarı olacak. Sizin Gazze topraklarında biten caydırıcılığınızı gösteren bir anıta dönüşecektir.

Büyük Dönüş Yürüyüşlerine katılan Filistinli çocuğa “Yaşadığın semtin caddesinde İsrail tankını görürsen ne yaparsın?” diye sorduğumda,

Gazzeli çocuk şöyle dedi:

“Kendimi buna hazırladım. Kumbaramda topladığım parayla benzin şişesini aldım. Tankın üzerine çıkacağım. Tankın üzerine benzin döküp kibrit çöpüyle ateşleyip içindekileri yakacağım.”

Sizi Gazze’de bu çocuklar bekliyor. Peki ya direnişçiler. Onlar sizin askeri üslerinize, yerleşkelerinize; yerin üstünden ve altından; karadan ve denizden saldıracaklardır. Adımınızı nereye atarsanız, Gazze topraklarında kanınızı akıtacak, bedenlerinizi parçalayacak şehadete susamış insanları bulacaksınız.

Siyonist liderler açık artırma politikalarını bıraksınlar ve şunu gerçek anlamda araştırsınlar. Ordunuz savaşa gerçekten hazır mı? Netanyahu veya Lieberman’ın koltuğuna oturmayı amaçlayan Bennet boş kabadayılığı bırakmalı.

Uçaklarınız Gazze’de evleri yerle bir edebilir, içindeki insanların üzerine yıkabilir; masum insanları katledebilir. Ancak siz Gazze’yi bir daha işgal edemezsiniz ve oraya girip direnişini bitiremezsiniz.

Gelecek savaş, yeni bir çatışma ve savaşın ilk adımı olacak.

Sizin için en iyi seçenek, toprağımızı işgal etmekten, halkımıza ambargo uygulamaktan vazgeçmenizdir.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *