Erdoğan’ın McKinsey kararı

Erdoğan’ın McKinsey kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun McKinsey ile ilgili eleştirilerine “Güya bizi köşeye sıkıştırmak istiyor” dedi ve McKinsey’den ‘fikri danışmanlık’ alınmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısında konuştu. Konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yüklenen Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığının Amerikan menşeli McKinsey ile çalışma kararı ile ilgili eleştirisine yanıt verdi.

Erdoğan, “Bir danışmanlık firması üzerinden sorduğu sorularla güya bizi köşeye sıkıştırmak istiyor. Geçen bütün bakan arkadaşlarıma söyledim, bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız dedim. Hiç gerek yok, biz bize yeteriz” ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, BM 73. Genel Kurul’u için bulunduğu New York’ta yatırımcılarla görüşmeleri esnasında Amerikan danışmanlık şirketi ile çalışmaya karar verdiklerini açıklamıştı. Albayrak, “Yeni program bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışmaya karar verdik. 16 bakanlıktan temsilcilerin bulunduğu bu ofis, tüm hedeflerimizi ve sonuçlarımızı her çeyrekte kontrol edecek” demişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *