Sacid Cavid: ‘İşçi Partisi lideri ulusal güvenliğimize tehdit’

Sacid Cavid: ‘İşçi Partisi lideri ulusal güvenliğimize tehdit’

İngiltere’nin müslüman İçişleri Bakanı Sacid Cavid, İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’in İngiltere için bir ulusal güvenlik tehdidi olduğunu savunarak “onu engellemek bizim görevimiz” dedi.

İngiltere’nin Pakistan asıllı müslüman İçişleri Bakanı Sacid Cavid, bugün yaptığı açıklamada, İngiltere İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’e eleştiriler yöneltti. Corbyn’i “ulusal güvenliğe yönelik bir tehdit” olarak niteleyen Cavid, İşçi Partisi liderinin Başbakanlık için elverişli olmadığını söyledi.

BAZI İŞÇİ PARTİLİLER DE BÖYLE DÜŞÜNÜYOR

Şarku’l Avsat’ın haberine göre Cavid, Birmingham kentinde düzenlenen Muhafazakar Parti kongresinde bir konuşma gerçekleştirdi. Bakan Cavid, Corbyn’in Başbakan olmasının “gerçek bir tehdit” anlamına geleceğini ve Muhafazakar Parti’nin bunu engellemesi gerektiğini belirterek, bazı İşçi Partili milletvekillerinin de kendisiyle aynı fikirleri paylaştığını iddia etti.

Sacid Cavid, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Bazı şeyler can sıkıyor. Ancak her tehdidin dışardan gelmediği bilinmeli. Bizi tehditlere karşı harekete geçmekten alıkoyan da aynı derece tehdittir. Terörle mücadeleye ilişkin hayati kanunlara karşı oy kullanan birinin Başbakan olduğunu düşünün. Öyle biri ki, topraklarımızda yaşanan bir saldırıdan dolayı Kremlin’i kınamaktan kaçınıyor. Vladimir Putin’e, sinir gazı numunesini gösterip Rusların bize bu maddenin ne olduğunu anlatmasını teklif eden bir kişi. En yakın müttefikimiz ABD ordusunun faaliyetlerini DEAŞ terör örgütünün faaliyetleriyle kıyaslayan biri. El-Kaide’nin yasaklanmasına karşı oy kullanan bir kişi.”

BİZİM GÖREVİMİZ

Bütün bunların gerçek olduğuna dikkat çeken Cavid, “Bu gerçeklere binaen diyorum ki; Jeremy Corbyn, ulusal güvenliğimize tehdit arz ediyor. Eğer Corbyn bir gün Başbakan olursa davranışları safça değil aldatıcı olacak. Üstelik gerçek bir tehdit haline gelecek. Buradan söylemek istiyorum ki onu engellemek bizim görevimiz” şeklinde konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *