Ekonomi yönetim görevi ABD şirketi McKinsey’e verildi

Ekonomi yönetim görevi ABD şirketi McKinsey’e verildi

Bakan Berat Albayrak, New York’ta Türkiye Yatırım Konferansında konuştu, Maliyet ve Dönüşüm Ofisi’nin Amerikan Yönetim Şirketi McKinsey’e teslim edileceğini vurguladı.

‘EKONOMİDE DAHA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILACAK’

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AK Parti hükümetlerinin, son 16 yılda tüm vaatlerini yerine getirdiğini ve bu geleneğin devam edeceğini ileri sürdü.

Vatan gazetesinin aktardığına göre, New York’ta 9’uncu Türkiye Yatırım Konferansında konuşan Bakan Albayrak, son 2 ayda bütçe disiplini açısından çok önemli adımlar atıldığını söyledi ve ekledi: “Bütçe açığımızın GSYH’ye oranını yüzde 2’nin altında tutmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmak için ilk olarak 35 milyar TL değerinde tasarruf ve gelir sağladık.”

Albayrak, enflasyonla mücadele konusunda da yapılması gereken her şeyin yapılmaya başlandığını savundu.

GERÇEK RESME BAKILMALI

Spekülasyonlara değil, gerçek resme bakılması gerektiğine dikkat çeken Berat Albayrak, Türkiye’ye ilişkin 4 önemli ölçütün bu resmin önemli bir bölümünü oluşturduğunu belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı, Türkiye’nin kamu, hane halkı, banka ve özel sektörün borçlarından oluşan bu dört ölçütte, diğer yükselen piyasalar ve dünya geneliyle kıyaslandığında çok daha iyi durumda olduğunu savundu. “Bankaları desteklemeye devam etmek için her türlü seçeneğe sahibiz” ifadelerini kullanan Albayrak, gelecek 12 ayda özel sektörde döviz riskinin görülmediğini vurgularken, “Türkiye öngörülebilir gelecekte doğru yolda ilerleyecek ve ekonomide daha önemli adımlar atılacak” dedi.

MCKINSEY’E TESLİM EDİLECEK

Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı’nın 3 ana başlığı kapsadığını vurgularken, bunları dengelenme, disiplin ve dönüşüm olarak sıraladı. Özellikle değişim ile ilgili yeni bir birim kurduklarını aktaran Albayrak, “Yeni program bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışmaya karar verdik. 16 bakanlıktan temsilcilerin bulunduğu bu ofis, tüm hedeflerimizi ve sonuçlarımızı her çeyrekte kontrol edecek.” diye konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *