“Değişmeyin, değiştirin dediler, bunu yapıyorum”

“Değişmeyin, değiştirin dediler, bunu yapıyorum”

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, bakanlık görevine nasıl geldiğini anlattı: Sayın Cumhurbaşkanı fikrimi almak için Beştepe’ye davet etti. 1 saat toplantı yaptık. Sonra ise adım bakanlar listesindeydi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sözcü’den Özlem Gürses’e konuştu. Bakan Ersoy, “Nasıl geldi bu bakanlık teklifi size? Bekliyor muydunuz?” sorusuna, “Doğrusu hiç beklemiyordum” diye cevap verdi ve şöyle devam etti:

“Ben Sayın Cumhurbaşkanı ile sadece bir kez bir araya geldim. Kendisi bizim şirketimizde yaptığımız vizyoner işleri duymuş, fikrimi almak için Beştepe’ye davet etti. Bir saat 15 dakika ikili bir toplantı yaptık. Sonrasında adımı bakanlar listesinde gördüm”

Değişmek değil değiştirmek için

“Nasıl bir insan kaynağı ile çalışıyorsunuz bakanlıkta? Alıştınız mı?” sorusunu ise Bakan Ersoy, “Uyum sağlamaya çalışmadım açıkçası. Bu göreve gelirken bize şöyle denildi: ‘Değişmeniz için değil, değiştirmeniz için getirdik…’ Ben de bunu yapmaya çalışıyorum. Bakanlıkta 28 bin arkadaşımız var. Hızıma ayak uydurabilen kadrolarla çalışıyoruz. Hızımız daha da artacak çünkü yapacak çok işimiz var. Temel yaklaşım olarak ‘Niçin yapılamaz’ değil ‘Nasıl yapılabilir’ diyoruz. Bunun bütün gerekliliklerini de uyguluyoruz.” şeklinde yanıt verdi.

Turizmde rekor hedefi

“Kişi sayısında evet, rekor kırdı Türkiye. Ancak, gelirde istediğimiz yerde değiliz. Yine de geçen seneye oranla gelirde ciddi bir artış var. Fakat kişi başı gelirimiz hâlâ çok düşük.” diyen Bakan Ersoy şöyle devam etti: “Gelen turistin niteliğini, buna bağlı harcama kapasitesini artırmamız gerek. Amacımız kişi başı geliri de artırıp daha büyük hedeflere koşmak.

Bu yıl turizm gelirleri Gayri Safi Milli Hasıla’nın yüzde 4’ünü oluşturuyor. Bizim amacımız 5 yıllık bir planlama içinde bunu yüzde 8’e getirmek.

Kendinizi ne kadar geliştirirseniz, turizminize ne kadar yatırım yaparsanız o kadar hızlı büyürsünüz. Ben gerçekçi ve mantıklı hedeflerden yanayım. İlk 5 yılda 50 milyon kişi 50 milyar dolar yetmez… 50 milyon kişiyi zaten yakaladık, geliri de en az iki katına çıkaracağız.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *