Bize kimler operasyon çekiyor?

Bize kimler operasyon çekiyor?

Yeni Şafak yazarı Hüseyin Likoğlu: “Saldırı varsa saldırganları ve saldırı araçlarını bulmamız ve deşifre etmemiz gerekir. Saldırı karşısında sadece reel ekonomik gereçlerle mücadele vermemiz bana garip geldi.”

Türkiye’nin ekonomik saldırı altında olduğunu belirten Hüseyin Likoğlu, Yeni Şafak’taki “Sizce de bir anormallik yok mu” başlığını taşıyan yazısında, meseleye ilişkin cevaplanması gereken sorular olduğunu belirterek bu soruları şöyle sıraladı:

Gelelim en yalın haliyle sorularımıza:

-Bu operasyonu bizlere kimler çekiyor, hangi finans kuruluşu, hangi şirket, hangi tetikçi?

-Operasyonu çekenler hangi yöntemleri kullanıyor, nasıl manipülasyon yapıyorlar, içerideki işbirlikçileri kim?

-Bu zamana kadar başka nerelerde bu operasyonları çektiler, hangi krizlerin müsebbibiler, amaçları para kazanmak mı, yoksa Türkiye’ye diz çöktürmek mi?

-Bu operasyonları çekenler hakkında reel tedbirlerin dışında başka müeyyideler mümkün değil mi? Mesela ekonomik manipülasyon yapan bir aktöre para cezası veya farklı bir ceza uygulanamaz mı?

-Sayın Cumhurbaşkanı ‘dövizlerinizi bozdurun’ çağrısı yapıyor. Tamam, 15 Temmuz’da canını ortaya koyan bu millet tabii ki malını da fedaya hazırdır. Milletin bozdurduğu dövizleri kim piyasadan emiyor, niye çekiyor, ihtiyaçtan mı, açgözlülükten mi, yoksa ihanetten mi?

-15 Temmuz öncesi para hareketleri gözden geçirildi mi, o gece kim nerelere para aktardı, o geceki para hareketi ile son ekonomik saldırıları gerçekleştirenler arasında bir bağlantı var mı?

-15 Temmuz günü borsada işlem yapanların ses kayıtları incelendi mi, kimler o gün açığa satış yaptı?

Bu soruların yanıtını bulmadan, operasyonu püskürtmemiz mümkün değil. Saldırı varsa saldırganları ve saldırı araçlarını bulmamız ve deşifre etmemiz gerekir. Saldırı karşısında sadece reel ekonomik gereçlerle mücadele vermemiz bana garip geldi.

Sizce de bir anormallik yok mu?

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • Sabir
    24 Eylül 2018, 09:56

    Ey gendini qayb etmiş ummet, niya anlamamahta bu qadar israrcısız? Bir örnek ceviz aĝacı ne qadar qudretli deyilmi? Amma baharın tam puskulleri sallandıĝı sırada hafif bir sovuh ruzgar o qoca aĝacı verimsiz qılıyer. Istanbulda hurma aĝaçları verimsiz ise bu guneşin qusuru deyil senin tabiat anlayışın qıt olduĝunu gösterir. Gendine çeki duzen vermez isen hep eksiye gitmeyede devam edecek. Allah iflah etsin sizi.

    REPLY