Heniyye: Başta abluka kaldırılacak

Heniyye: Başta abluka kaldırılacak

Hamas siyasi birim başkanı Heniyye, Gazze ablukasının kaldırılması başta olmak üzere hedeflerine ulaşıncaya kadar gösterilerin devam edeceğini, yarım ya da çeyrek çözümleri kabul etmeyeceklerini açıkladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin başta ablukanın kırılması olmak üzere hedeflerine ulaşıncaya kadar devam edeceğini söyledi.

Heniyye, Hamas’ın bugün (18 Eylül Salı) Gazze’de düzenlediği “Hamas’ın 30’uncu Yılı: Vakıa ve Ümit Edilen” konulu konferansın açılış konuşmasını yaptı.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin Filistin davası için can simidi olduğunu belirten Heniyye, Gazze ablukasının kaldırılması başta olmak üzere hedeflerine ulaşıncaya kadar gösterilerin devam edeceğini söyledi.

Heniyye, yarım ya da çeyrek çözümleri kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Stratejilerinin ortaklık esasına dayalı gerçek anlamda milli birliğin sağlanması için çalışmak olduğunu söyleyen Heniyye, işgal rejiminin Filistin davasını tasfiye planlarını uygulamaya başladığını ifade etti.

Hamas lideri, Amerika’nın “Yüzyılın Anlaşması” projesinin Filistin davasının halihazırda karşı karşıya olduğu en büyük tehlike olduğuna işaret ederek, Hamas’ın hatalarından ders çıkaran olgun bir hareket olduğunu kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *