220 bin liralık reklam filmi tartışması

220 bin liralık reklam filmi tartışması

Gaziantep büyük şehir belediyesi eylül ayı olağan meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda 35 gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Gündem dişi olan 6 madde ise oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddeleri görüşüldükten sonra söz alan CHP Gaziantep büyükşehir belediyesi meclis üyesi Mehmet Sucu, Gaziantep’in pahalı bir şehir olduğuna dair serzenişin olduğunu vurgulayarak fiyatlar hakkında çalışma yapılmasını istedi. Sucu, yapılacak olan gastronomi festivaline destek verdiklerini bildirdi.

Sucu “Ben Gaziantep’im” adlı tanıtım videosuna 220 bin Türk lirası ödenmesi hakkında soru önergesi sunarak şunları ifade etti. “ Sayın başkanım sizin de tanıtımını yaptığınız belediyenin 3 dakikalık bir videoya 220 bin TL’ye mal edildiği ve bunun bu ekonomik krizde aşırı bir harcamanın nasıl yapıldığını bunu basında izledim bunu internette izledim.

Bu konuyu bana arkadaşlarım sordu, bizlerde CHP gurubu olarak bu konuyu sizlere yazılı olarak soralım dedik: Gaziantep büyükşehir belediyesi başkanı Fatma şahinin şehrin tanıtımı ile ilgili 3 dakikalık bir videoya 220 bin TL ödendiği hakkında haberler kamuoyunda yankı bulmuştur ülkemizde ekonomik krizin boy gösterdiği bugünlerde yapılan bu harcamayı CHP gurubu olarak soruyoruz hangi firmaya, ne şartlar ile verildiğini tarafımıza yazılı olarak bildirmenize rica ediyoruz.” Dedi.

“Bu Filmin Kalitesinde Aynı Filmi Çek Parasını Ben Vereceğim”

Sucu’nun konuşmasından sonra söze başlayan başkan şahin bahsedilen konu yalnızca CHP gurubunda yankı bulduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “ Bu konu yalnızca CHP gurubunda yankı buldu sizleri eseftiler kınıyorum. Milyonlarca insanın izlediği şehir tanıtımında, herkesin ne kadar güzel olmuş dediği, bu filimden sonra birçok kişinin buraya gelmek istediği bu videoyu bu şekilde kınamanızı anlamıyorum. Ben güney köreden buraya nasıl turist getiririm Kapadokya’ya gelen turisti nasıl Gaziantep’e getiririm diye gayret ederken bu filim üzerinde bu kadar eleştirinin olmasını anlamıyorum. Eleştiri yapmak kolay eleştiri yaparken dünyayı tanımak bilmek gerekiyor. Bu filmi çekmek için 40 kişi yaklaşık 15 gün boyunca 3 ay önce oturdu ve çalıştı 40 kişinin buraya gelmesinin birinci sınıf aletlerle gelip çekim yapmasının elbette bir maliyeti var.

Benim size önerim bu filmin aynı kalitesinde siz oynayın ben Antepim diye siz diyin bundan daha ucuza mal edin bunu kendi cebimden size ödeyeceğim, sizin galipte benimle ben Antebim demeniz gerekiyordu.”

Sucu ise; “Bu konu hakkında sizi küçük düşürmek değil, sizlerden bilgi istedik” diyerek başkan Fatma şahinin konuşmasına tepki gösterdi.

MyGaziantep.com

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *