Siyonist ordusunda Türk kadın asker!

Siyonist ordusunda Türk kadın asker!

İsrail vatandaşlığını da seçerek çifte vatandaş olan bazı Türk vatandaşlarının işgal ordusunda zorunlu askerlik yaparak Filistinlilere karşı düzenlenen saldırılarda yer aldığı görülüyor.

Milat gazetesinin konuyla ilgili haberinde, işgal altındaki Filistin’e şu ana kadar en büyük desteğin Türkiye’den gittiği ancak son yıllarda basına yansıyan bazı gelişmelerin Türkiye’nin bu imajına zarar verdiği savunuldu.

Habere göre, hem Türk hem İsrail vatandaşı olan Türkiye doğumlu İrem Çevik, İsrail işgal kuvvetlerinin Gazze’ye düzenlediği saldırının görüntülerini sosyal medyadan paylaştı. Görüntülerde Çevik’in Gazzelileri aşağılayıcı ifadeler kullandığı görüldü. Filistinliler aleyhine yaptığı sosyal medya paylaşımları dolayısıyla Türk halkından büyük tepki alan Çevik, hesaplarını kapatmak zorunda kaldı.

Basına yansıyan bilgilere göre, İsrail işgal güçlerinde zorunlu olarak silah altına alınan çifte vatandaşlardan olan Şanlıurfalı Sabiha İrem Çevik. Halfeti doğumlu olan ve İsrail’in başkenti Tel Aviv’deki meşhur liman bölgesi Yafa’da yaşadığı öğrenilen Çevik, 2017’de silah altına alındı. 28 Temmuz 2019’da tezkeresini alacak olan Sabiha İrem Çevik, aynı zamanda İsrail Ordusu’nun düzenlediği saldırılarda faal olarak görev alıyor.

2009 yılında Mavi Marmara baskının da İsrail tarafından sorguya alınan Türk vatandaşlarının çok düzgün Türkçe konuşan İsrail askerleri tarafından sorgulandıkları ifade edilmişti. İsrail ordusunda Türkiye’den giderek askerlik yapanların olabileceği konuşulmuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *