İdlib kent merkezinde son durum

İdlib kent merkezinde son durum

Esed rejimi ve rejim garantörü olan Rusya ile İran’ın, Tahran’daki tarihi zirvede alınan kararlara rağmen yoğun şekilde bombardıman altına aldığı İdlib’de sosyal yaşam da devam ediyor. Bölgede neler olup bittiğini yerinde gözlemlemek için yola çıkan star.com.tr’den Yaser Emre, izlenimlerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin katılımıyla Tahran’da gerçekleştirilen İdlib konulu zirveden çıkan 12 maddelik bildiriye rağmen, çok sayıda sivilin yaşadığı kent ateş altına alınmaya devam ediyor.

Suriye’deki Esed rejimi ve bu rejimin garantörleri olan Rusya ve İran’ın yoğun şekilde bombardıman altında tuttuğu bölgede neler yaşandığını yerinde gözlemlemek için yola çıkan star.com.tr muhabiri Yaser Emre, İdlib halkının nabzını tutmaya devam ediyor.

Atme kampından İdlib kent merkezine doğru yola çıkan Yaser Emre, “az da olsa patlama seslerinin duyulduğu” İdlib kent merkezinde şu an için yoğun bir bombardımandan söz edilemeyeceğini aktardı.

İdlib kent merkezine yönelik ilk intibanın, “kentte hayatın devam ettiği ve iddia edilen ‘büyük göç’lerin söz konusu olmadığının görüldüğünü belirten muhabirimiz Emre, “Şehrin birçok noktasında bombardıman izleri var. İdlib merkezinin yönetimi Kurtuluş Hükümeti isimli bir grup tarafından gerçekleştiriliyor. İdlib’in giriş-çıkışlarında Heyet Tahrir Şam (HTŞ) unsurları kimlik kontrolü yapıyor; fakat kent içerisinde HTŞ unsurları görülmüyor, iç kontrolü tümüyle Kurtuluş Hükümeti’ne bağlı unsurlar sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

İdlib kent merkezinde bir lunaparka denk gelen muhabirimiz Emre, bana çok ilginç geldi diyor ve çok sayıda sivilin yaşadığı kentte hayatın bütün olağanlığıyla devam ettiğini, sadece 5 kilometre mesafede çatışmaların devam ettiğini belirten Emre, çocukların oynayıp eğlenmeye devam ettiğini aktardı.

Bölgedeki gelişmeleri yerinde takip eden muhabirimiz Emre, son olarak kent meydanına giderek şehirdeki ticari hayatın da devam ettiğini gösteren karelere ulaştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *