Cumhuriyet gazetesinde deprem

Cumhuriyet gazetesinde deprem

Cumhuriyet gazetesinin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı’nın yönetiminin değişmesiyle birlikte, gazetedeki sancılı süreç sürüyor. Gazeteden ayrılanların sayısı 18’e ulaştı.

Son olarak gazetenin yazarlarından Güray Öz, Çiğdem Toker, Hakan Kara, Ahmet Tulgar, Melis Alphan, Bağış Erten, Aydın Engin istifa etti, Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün işine son verildi. Cumhuriyet davasında yargılanan isimlerden olan karikatürist Musa Kart’ın da istifa eden isimler arasında yer aldığı öne sürüldü.

Birgün gazetesinin aktardığına göre; Toker, Kara ve Engin dünkü köşe yazılarında, bir veda yazısı kaleme alarak, Cumhuriyet’te yazmayacaklarını duyurdu. Gazetenin Okur Temsilcisi ve Yazarı Güray Öz de, Cumhuriyet’ten ayrıldığını sosyal medyadan duyurdu. Öz yazısında, “Bir veda yazısı yazmak isterdim ama olmadı, artık okurlarımın ‘Sondan Bir Önceki’ başlıklı yazımı veda yazısı olarak kabul etmelerini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Doğan Grubu’nun Demirören Holding’e satılmasının ardından Hürriyet’te yazmayı bırakan Melis Alphan da nisan ayında Cumhuriyet’te başladığı yazılarına son verdiğini duyurdu. Alphan, “Cumhuriyet’te kalıp yazmaya ne etik değerlerim ne vicdanım ne de hayat görüşüm izin verirdi” dedi. Moda tasarımcısı Barbaros Şansal da Cumhuriyet Pazar’da kaleme aldığı yazılarına son verdiğini duyururken, Gazeteci Mirgün Cabas gazetede son kez yazdığını kaydetti. Cumhuriyet’in spor yazarı Bağış Erten de gazeteden ayrıldığını Twitter’dan duyurdu: “Ben de Cumhuriyet’ten ayrılıyorum. Mücadele ve deneyim dolu 3 yıldı. Müteşekkirim.”

Gül’ün yerine Sertaç Eş

Can Dündar’dan önceki genel yayın yönetmeni olan, CHP Milletvekili Utku Çakırözer döneminde Ankara Temsilciliği’ne getirilen Erdem Gül’ün yerine savunma muhabiri Sertaç Eş atandı.

Bursalı: Gözden geçirin

Öte yandan Cumhuriyet Vakfı’nın belirlediği Yayın Kurulu üyelerinden olan gazetenin yazarı Orhan Bursalı, dünkü “Cumhuriyet’i hoşgörü yüceltecektir” başlıklı yazısında Tayfun Atay’ın da istifa edeceğini duyurdu. Bursalı, “Tayfun Atay ve Çiğdem Toker’in ayrılma kararlarını yeniden gözden geçirmelerini candan arzuluyorum” ifadelerini kullandı.

Bülent Mumay ve Kemal Can da ayrıldı

6 ay önce Cumhuriyet’in Dijital Medya Koordinatörlüğü görevine getirilen Bülent Mumay da, twitter hesabından gazeteden istifa ettiğini duyurdu.

Mumay, istifasını şu ifadelerle duyurdu:

“Basının sarayı Cumhuriyet’e gelmişken, 6 ay sonra kendini Saray’ın Cumhuriyeti’nde bulmak fena şeymiş. Murat Sabuncu’nun davetiyle katıldığım serüven “vaktiyle bir ihtimaldi ve çok güzeldi.” Az önce istifamı verdim ben de.”

Gazetenin yazarlarından Kemal Can da, gazete ile yollarının ayrıldığını twitter hesabından açıkladı. Can, son köşe yazısını paylaştığı tweet’inde, “Gazetecilik de, siyaseten doğruları savunmak da, kendini övecek tek insan ve yaptıklarından utanan biri haline gelmeden yaşamak da bir yolculuk. Her yolculuk karşılaşmaları mümkün kılar. Elbette ayrılıkları da…” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *