Amerikan şirketi ExxonMobil Çin’le anlaştı

Amerikan şirketi ExxonMobil Çin’le anlaştı

ExxonMobil, Çin yetkilileriyle ülkenin güneydoğusunda bir petrokimya tesisi kurmak ve bir sıvılaştırılmış doğal gaz terminaline yatırım yapmak için prensip anlaşmasına vardı.

Amerikan grubu Güneydoğu eyaleti Guangdong ile yapılan bu anlaşmanın kıyı kenti Huizhou’da bir etilen tesisi, iki polietilen ve iki de polipropilen üretim hattı kapsadığını açıklıyor.

Amerikan petrol devi, tesis bütününün toplamda milyarlarca dolarlık bir değerde olacağını belirtiyor. Tesis, yerel otomobil ve elektronik endüstrilerinin plastik ürün, kaplama ve yapışkan band/plaster talebini karşılamayı hedeflediğine işaret ediyor.

Anlaşmanın somutlaşması, ExxonMobil’e göre, gerekli ruhsatların da edinilmesi gibi bir dizi koşula bağlı. Çalışmaların 2023’te başlaması öngörülüyor.

Amerikalı grup Huizhou’da sıvı gaz terminali inşasına ilişkin projede de yer alacak. Ancak bu projenin kapasiteleri ve değişik yatırımcıların hisseleri konusunda pek ayrıntı bilinmiyor.

ExxonMobil’in bu açıklamalarının Çin ile ABD arasında karşılıklı gümrük duvarları örülerek gerçekleştirilmekte olan ticaret savaşının tam ortasında yapılması ilgi çekicidir.

(CRI Türk)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *