Ehud Olmert’ten Mahmud Abbas’a övgü

Ehud Olmert’ten Mahmud Abbas’a övgü

İşgal rejimi eski başbakanı Ehud Olmert, işgal rejimi televizyon kanallarından I24’e verdiği röportajda, Abbas’ın “büyük lider” olduğunu öne sürdü ve desteklenerek konumunun korunmasını istedi.

Ehud Olmert, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a övgüde bulunarak, Abbas’ın kontrolü altındaki bölgelerde güvenliği sağladığını, İsrail’in kontrolü altındaki bölgelerde ise eylemler görüldüğünü söyledi.

Röportajın sonunda Abbas’ı Kudüs’te buluşmaya davet eden Olmert, işgal hükümetinde resmi herhangi bir görevi olmamasına rağmen işgal toplumunun geniş bir kesimini temsil ettiğini öne sürdü.

Olmert’in bu açıklamaları Abbas’ın Şabak Başkanı’yla düzenli olarak görüştüğünü ve işgal güçleriyle günlük olarak güvenlik koordinasyonunu sağladığını, işgalcilerle aralarında yüzde 99 oranında görüş birliği olduğunu söylemesinin ardından geldi.

İsrailli “Şimdi Barış” Örgütü, İsrail heyetinin Ramallah’ta Abbas’la yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini bildirdi.

Üyelerinin de toplantıya katıldıklarını ve Abbas’ın gündemdeki konularla ilgili görüşlerini dinlediklerini belirten örgüt, Filistin Yönetimi Başkanı’nın siyasi düzeydeki kopukluğa rağmen Şabak ve işgal ordusuyla yürütülen güvenlik koordinasyonunun aralıksız devam ettiğine dikkat çektiğini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *