TiKA’dan Moro’lu Müslüman ailelere destek

TiKA’dan Moro’lu Müslüman ailelere destek

TİKA Filipinler Koordinatörlüğünce hayata geçirilen ‘yüzen kafes balıkçılığı’ projesi kapsamında verilen balık tutma eğitimiyle yoksul Müslüman ailelere gelir sağlanıyor. 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), terör örgütü DEAŞ’ın geçen yıl Filipinler’in Mindanao Adası’ndaki saldırıları dolayısıyla mağdur olan Morolu Müslüman ailelere destek sağlıyor.

Star’ın haberine göre, TİKA Filipinler Koordinatörlüğü, Mindanao Adasındaki Bangsomoronun kentinde hayata geçirdiği “yüzen kafes balıkçılığı”, “keçi yetiştirme projesi” ve “tavuk çiftliği” projeleri ile büyük mağduriyet yaşayan Müslüman aileleri yaşama tutunmasını sağladı.

HEDEF 10 BİN KİŞİ
TİKA Koordinatörü Yeşim Baktır, hayata geçirdikleri projelerle yoksul ailelere gelir sağladıklarını söyledi. Filipinlerde deprem ve sel dolayısıyla büyük can kayıplarının yaşandığını ve tarım alanlarının sık sık su altında kaldığını anımsatan Baktır, bu nedenle yoksul yöre insanın ihtiyaçlarını karşılamak için tarım üretimi yapmakta zorlandığını aktardı. Baktır, hayata geçirdikleri “yüzen kafes balıkçılığı”, “keçi yetiştirme” ve “tavuk çiftliği” projeleri sayesinde mağdur ailelere düzenli gelir sağladıklarını vurgulayarak, doğal afetler dolayısıyla ise büyük tarımsal üretimi kapasitesine sahip projeleri uygulayamadıklarını dile getirdi. Cotobato bölgesinde 150 keçiyle başlattıkları projenin başarıyla yürütüldüğünü vurgulayan Baktır, “Projedeki keçi sayısı 500’e ulaştı. Hedefimiz 10 bin kişiye gelir sağlamak.” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *