İktibas dergisi Eylül sayısı çıktı

İktibas dergisi Eylül sayısı çıktı

Dolar krizi ve ABD ile ilişkilerin değerlendirildiği derginin bu sayısında, geçen ay büyük dikkat çeken Yuvarlak Masa toplantısının ikinci bölümü ve Doç.Dr. Murat Kirişçi ile yapılmış bir röportaj bulunuyor.

477. sayısı ile yeniden okurları ile buluştu İktibas Dergisi. Ülke gündemini halen sarsmaya devam dolar krizi ve bunun arkasında yatan nedenlerin incelendiği Yorum konusu derginin kapak konusunu oluşturuyor. Sorunun ekonomik olmaktan ziyade siyasi olduğu vurgulanıyor. 17-25 Aralık operasyonlarından beri farklı bir ‘siyasal sürecin’ işlemekte olduğu ve bugünkü gelişmeleri dahi bu zaviyeden okumak mümkün olduğu kaydediliyor.

Geçen ay ilk bölümü yayınlanan ve okuyuculardan çok olumlu tepkiler alan Yuvarlak Masa toplantısının ikinci bölümü de bu ay dergideki yerini alıyor. Dergi yazarlarının bir araya gelerek konuştuğu konu ise Yeni Dönem ve Müslümanlar.

Doç.Dr. Murat Kirişçi ile yapılan röportaj da ise 40’lı yılların sonunda başlayan dünya sistem değişiminin günümüzde geldiği noktada, sadece kabuğun değişmediği aynı zamanda özün de değiştiği, tam da bu noktada yeni sisteme zorla, silah gücüyle değil, ikna olmuş bir şekilde dünya devletlerinin girişini sağlamak için Dünya Beşten Büyük vurgusu yapıldığı hatırlatılıyor.

Dergideki diğer başlıklar ise şöyle:

Kim Kimin Gemisinde? / Mehmed Durmuş

Hatıralarım / Mukaddes Özkan

Eleştiri Ahlakı Üzerine / Bünyamin Zeran

Seyahat Notları / Mustafa Bozacıoğlu

Modern Müdahene – Uzlaşma Çabaları / Yakup Döğer

Amellerin Boşa Gitmesi / İlyas Yorulmaz

Saklı Bahçedeki Salıncak / Elif İsmailoğlu

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *