‘ABD, bizi ne öldürür ne de ondurur’

‘ABD, bizi ne öldürür ne de ondurur’

Mirat Haber yazarlarından İlhan Oral, “Düşman Tuzağı ve İlahi Uyarı” başlığını taşıyan yazısının bir bölümünde, bir dostunun, NATO ile ilgili anısını şöyle aktarıyor:

NATO toplantılarına görevli olarak katılmış olan bir dostum ile sohbet ediyorduk. Bu kuruluştaki devletlerin Türkiye ile ilgili değerlendirmeleri hakkında aydınlatıcı bilgi vermesini istedim. Dostumun cevabı diplomatik tarzı ile gayet net idi. “Özellikle bu kuruluşu, çıkarları uğrunda ileri düzeyde kullanan ABD, bizi ne öldürür ne de ondurur” dedi.

Sonra konu ile ilgili bir hatırasını anlattı. “NATO toplantılarından birinde delegeler geliyor selamlaşıp yerlerine oturuyor ve sohbet ediyorlardı. Ben de sağ tarafımda oturan Amerika delegesi bayan ile konuşuyordum. Bir ara; Türkiye’yi nasıl değerlendirirsiniz, diye bir soru sordum. Bana verdiği cevap benim için çok incitici idi. -Biz, Türkiye’yi bir ağaca benzetiriz, gelişmesi için sularız, dal budak saldığı zamanda budarız.” Bu cevap karşısında, soruyu sorduğuma pişman oldum. Böyle bir soru sorduğuma pişman oldum amma, buna rağmen düşünmeme ve uyanmama vesile olduğu için de memnundum.” dedi.

Dostum, bunları anlattı ve hüzünle yüzüme baktı. Şimdi farkındasınız değil mi? Bizi nasıl yakalamış, nasıl dondurmuşlar ve nasıl irademizi bloke etmişler! Dost görünümlü bu ezeli düşmanlarımız NATO’yu kurup çıkarları doğrultusunda kullanan Amerika durmamış. İslam’ı rakip bir hedef belirlemiş ve bunun içinde bir blok oluşturmuş. Türkiye, İran ve Pakistan devletleri işbirliğinde SENTO adında bir teşkilat kurdurtup İslam coğrafyasını kontrol altında tutmayı ve çeşitli bölgelerde sömürüyü sürdürmeyi planlamıştı. İşte yıllarca bize yutturdukları dostluk teraneleri bundan ibarettir. Bu şeytanî taktikle bunlar bize yapmadık düşmanlık ve çektirmedik eziyet bırakmadılar. Bizim de bunlar karşısında oturup muhasebe, muhakeme ve ciddi boyutlarda değerlendirme yapmamız gerekmektedir.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *