CHP’ye ‘Sol görünümlü ABD operasyonu’ iddiası

CHP’ye ‘Sol görünümlü ABD operasyonu’ iddiası

CHP’de çok ciddi olaylar yaşanıyor. Muharrem İnce ekibi ve eski tüfek CHP’lilerin deyimiyle “Sol görünümlü bir ABD operasyonu” gerçekleştiriliyor. Nasıl mı?..

Akşam gazetesi yazarı Emin Pazarcı, bu ifadelerin ardından şöyle devam ediyor bugünkü yazısına:

Kemal Kılıçdaroğlu’nu partinin başına getirenler, şimdi de CHP’yi yeniden dizayn etmeye çalışıyorlar. Biliyorsunuz, Kılıçdaroğlu, Soros destekli TESEV’in 183 numaralı kurucu üyesidir. Partideki son operasyonla bu oluşuma yakın isimler köşe başlarına getirildiler. TESEV’in ikiz kardeşi TÜSES üyesi Oğuz Kaan Salıcı, partide “ikinci adam” oldu. Teşkilatların başına geçirildi.

Oysa, CHP geleneğinde bu göreve hep Deniz Baykal, Önder Sav ve Adnan Keskin gibi örgütü tanıyan isimler gelirdi. Salıcı ise, geçmişte sadece İstanbul İl Başkanlığı ve İl Başkan Yardımcılığı yaptı. Örgütü tanımaz, ama O’nun başka bir misyonu var. İnce ekibini görevden alacak, Baykal’a yakın isimler ve Atatürkçüler ile Ulusalcıları temizleyecek.

CHP yerel seçimlere küskünler ve tecrübesiz bir örgütle gidecek. Yaşanacak hezimetin ardından da fatura Kılıçdaroğlu’na kesilecek. Hemen bir operasyon yapılacak. Tabii ki yerine Muharrem İnce getirilmeyecek. CHP Genel Başkanlığına Oğuz Kaan Salıcı ya da Selin Sayek Bökegibi isimler düşünülüyor.

Bugünkü gelişmelerin baş mimarlarından biri Erdoğan Toprak. Eşi ise, eğitimi yurt dışında geçmiş ve Fox Tv’nin kağıt üzerindeki ortağı olan Ece Ceren Toprak.

Çoğu “10 Aralık Hareketi” içinden çıkan operasyon ekibinde ayrıca şu isimler de var:

“Burhan Şenatalar, Fuat Keyman, Süleyman Çelebi, Altan Öymen, Canan Kaftancıoğlu, Koray Çalışkan, Nebil İlsever…”

Dikkat ettiniz mi: Önce Muharrem İnce yıpratıldı. Şimdi de örgütler tamamen ele geçirilmeye çalışılıyor. Geçmişte Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Başkanlığı’na getirenler, yerel seçimin ardından yeni bir operasyona hazırlanıyorlar.

***

Eski tüfek CHP’liler ve Muharrem İnce ekibi, bu oyunu gördü. İçlerinde Kemal Anadol ve Onur Öymen gibi Ulusalcıların yer aldığı bu isimler, “9 Eylül Hareketi” adı altında bir manifesto yayımladılar. Acilen bir kurultayın toplanmasını ve CHP’deki bu sıkıntılı gidişin tartışılmasını gerektiğini söylüyorlar.

Bu kurultayın seçimsiz olmasını isteyerek de Kılıçdaroğlu’na “Korkma, bizim derdimiz senin koltuğunda değil, CHP’ye çekilmek istenen operasyonla” mesajını veriyorlar.

9 Eylül Hareketi, bu adımı “son çıkış” olarak görüyor!

Kapalı kapılar ardında açıkça da konuşuluyor…

“Amerika şu anda CHP üzerinden bir operasyon yapıyor” görüşü, sıkça dillendiriliyor. Muharrem İnce’ye yakın isimler, “CHP bitiyor, bu gidiş önlenemezse, partiyi kimse kurtaramaz” yorumunu yapıyorlar.

***

Kulislerde dolaşan çok ciddi bir iddia daha var…

Biliyorsunuz, “Ulusalcı” görünümlü Halk TV’yi CHP destekliyor ve finanse ediyordu. Bir süredir para yardımları kesildi ve by-pas edilmeye çalışılıyor.

CHP, yeni bir televizyon arayışı içinde. Bu iş için de Erdoğan Toprak ile Tuncay Özkan’ın görevlendirildiği belirtiliyor.

Şu iddialar ortada dolaşıyor:

Hedefte KRT var. CHP, KRT’yi satın almak istiyor. Bu amaçla Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’tan 35 milyon lira para istendi. Koç da “Ben bu parayı veremem” dedi:

-Hiçbir kalemden ödeyemem. Verirsem, Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) sıkıntıya gireriz.

Bunun üzerine Haluk Koç, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na şikâyet edildi. Koç ise, direnişini sürdürdü ve “vermem” dedi. Baskıların yoğunlaşması üzerine de resti çekti:

-İlle de bu televizyonu istiyorsanız, beni görevden alın ve yerime bu parayı verecek birini getirin.

Öyle de oldu. Haluk Koç gitti, yerine de Bülent Kuşoğlu geldi.

Oysa Kılıçdaroğlu, daha önce ailevi sebeplerden dolayı görevden ayrılmayı isteyen Koç’a hep “Olmaz, beraber geldik, beraber gideriz” diyordu. Bütün toplantılarda da görevini yaparken gösterdiği titizlik sebebiyle kendisini övüyordu.

Şimdi herkes doğal olarak merak ediyor:

Haluk Koç, KRT için mi görevden alındı? Yerine bu yüzden mi Bülent Kuşoğlu getirildi? Kuşoğlu, bu parayı ödedi mi? Ödediyse hangi kalemden ödedi? Birileri açıklasa iyi olacak!

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *