İslam ve Değerleri Manipüle Ediliyor!

İslam ve Değerleri Manipüle Ediliyor!

“Churcill’in “Propaganda gerekirse yalanla yapılır” sözünden yola çıkarak öncelikle farklı iki İslam algısı üretildi.” Ufuk Coşkun’un yorumu…

İslam ve Değerleri Manipüle Ediliyor!

Ufuk Coşkun

Manifest Destiny (Açık Kader) ve White Man’s Burden (Beyaz Adamın Yükü) gibi din formatlı kavramlarla yayılmacı politikalarını meşrulaştıran Amerikan emperyalizminin nihai hedefi; İslam’ı yeryüzünden tasfiye etmektir. Kitle iletişim araçlarıyla da İslam’a yönelik alabildiğine sistematik algı operasyonları yapmaktadırlar.

Churcill’in “Propaganda gerekirse yalanla yapılır” sözünden yola çıkarak öncelikle farklı iki İslam algısı üretildi. 11 Eylül saldırılarından sonra” War on Terror” (Teröre Karşı Savaş) şeklinde sloganlaştırılan dış politikanın hedefinde kuşkusuz terörist olarak gösterilen Müslümanlar vardı.

Diğer taraftan içeride “Stop Islamization of America” (Amerika’nın İslamlaşmasını Durdur) gibi envai çeşit İslam karşıtı örgüt kurduruldu. Medya destekli bu örgütler, İslam’la terörizmi bir tutarak şiddet yanlısı bir İslam algısı üretmeye başladılar.

Bu gruplar İslam’ı ve değerlerini manipüle ederek Müslümanlara karşı önyargı ve nefret aşılamakla vazifelendirildiler. Öyle ki bunlara 2008-2011 yılları arasında tam 120 milyon dolar kaynak aktarıldı.

Tam da bu noktada yine aynı fabrikadan bu sefer de radikal İslam’ın panzehiri olarak “Ilımlı İslam” kavramı imal edildi. Yani, iyi İslam, kötü İslam! G.W. Bush tarafından ABD Barış Enstitüsüne atanan Middle East Forum Başkanı Daniel Pipes tarafından kullanılan “Ilımlı İslam Projesi”, Graham Füller’in de doğrudan desteklenmesini tavsiye ettiği FETÖ’ye havale edildi.

Oysa Margaret Thatcher’in de ifade ettiği gibi soğuk savaş döneminden…

MİLAT

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *