Erbaş: ‘Milli değerlerimize sahip çıkalım’

Erbaş: ‘Milli değerlerimize sahip çıkalım’

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş “Yerli malına sahip çıkalım, milli değerlerimize sahip çıkalım, paramıza sahip çıkalım, israftan uzak duralım, lüks harcamaktan uzak duralım.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mekke’de A Haber’in canlı yayın konuğu oldu. 2018 Hac Organizasyonunun yanı sıra Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırıları da değerlendiren Başkan Erbaş’ın konuşmasında milli vurgular dikkat çekti. Erbaş, “Türkiye’ye hangi alanda saldırı olursa olsun hemen yüreklerimizin toplu vurması ve millet olarak bu saldırılara karşı bir ve beraber olmamız gerekiyor” dedi.

Ali Erbaş, “Ülke olarak biz ne zaman mazlumların yanında yer alırsak, zalimler hemen karşımıza çıkıyor. Onun için, millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde Çanakkale ve daha sonra Kurtuluş Savaşı’nda doğusuyla, batısıyla, hiçbir etnik kökene bakmadan topyekun omuz omuza nasıl savaşmışsak, bugün de Türkiye’ye hangi alanda saldırı olursa olsun hemen yüreklerimizin toplu vurması ve millet olarak bu saldırılara karşı bizim bir ve beraber olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

‘Yerli malı kullanalım, paramıza sahip çıkalım’

“15 Temmuz’da biz ne mezhep ne de ideolojik farklılıklarımıza baktık. Vatanımızı kurtarmak için her birimiz cepheye koştuk, ben cephe diyorum, o gün evinden çıkıp meydanlara koşan aslında cepheye gitmiş askerler gibi sevap aldılar” diyen Başkan Erbaş şöyle devam etti:

“Bizim gençlerimiz, bu gençlerden bir şey olmaz diyenleri, 15 Temmuz gecesi bu sözlerine pişman etti. İnşallah bu mücadeleyi de biz kazanacağız. Onun için milletimize ben buradan dün söylediklerimi tekrar etmek istiyorum. Yerli malına sahip çıkalım, milli değerlerimize sahip çıkalım, paramıza sahip çıkalım, israftan uzak duralım, lüks harcamaktan uzak duralım.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *