CNN: ‘Türkiye ile savaş Amerikan borsasını batırdı’ 

CNN: ‘Türkiye ile savaş Amerikan borsasını batırdı’ 

Amerikan medyası, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye yönelik ek vergi uygulama kararını tartışırken, CNN canlı yayınında ABD borsalarındaki son durum anlık olarak ekrana getirilerek; “Türkiye ile ticaret savaşı Amerikan borsasını batırdı” ifadesi kullanıldı.

Amerikan Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’den gelen çelik ve alüminyum üzerindeki gümrük vergilerinin ikiye katlanmasına onay verdiğini duyurmasının ardından Türkiye de karşı hamle olarak, dün ABD menşeli bazı ürünlerin ithalatında ek mali yükümlülük uygulanan oranları yüzde 100  artırdı.

ABD Başkanı ayrıca “aptalca” olarak tanımladığı ticari anlaşma ve  politikaları sık sık ‘aptalca’ olarak tanımlıyor ve bu unsurlar dolayısıyla ülkesinin ticaret açığının yıllık 800 milyar doları bulduğunu ifade ediyor.

AMERİKAN MEDYASI DA KARŞI ÇIKTI

Milliyet’in aktardığına göre, Amerikan medyası, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye yönelik ek vergi uygulama kararını tartışırken, CNN canlı yayınında da Türkiye ve Amerika arasındaki gerilime yer verildi.

CNN canlı yayınında yer verilen bilgilerde ‘Türkiye, Amerikan mallarına ağır vergi ile darbe vurdu’ denildi. Ayrıca canlı yayında; ABD borsalarındaki son durum anlık olarak ekrana getirilerek; Türkiye ile ticaret savaşı Amerikan borsasını batırdı açıklamasında bulunuldu.

New Yorker dergisi de söz konusu kararın “yasal dayanağının olmadığı” ve “Amerikalı üreticileri zora soktuğunu” yazdı.

AVRUPA ÜLKELERİNİ DE VERGİ İLE TEHDİT ETMİŞTİ

Trump, geçtiğimiz aylarda ABD’nin Avrupa’dan yapılan çelik ve alüminyum ithalatına uygulayacağı vergilere karşılık vermesi durumunda ABD’nin Avrupa yapımı araçlara vergi uygulayacağı tehdidinde bulunmuştu.

EKONOMİSTLERİN  “KÜRESEL TİCARET SAVAŞI” UYARISI GERÇEK Mİ OLUYOR?

Ekonomistler, Trump yönetiminin korumacı politikalar çerçevesinde  uygulayacağı gümrük vergilerinin misillemelere yol açabileceği ve bunun küresel bir ticaret savaşı başlatabileceği uyarısında bulundu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *