MHP’den istifa edip kurdukları İyi Parti’den de istifa ettiler

MHP’den istifa edip kurdukları İyi Parti’den de istifa ettiler

İyi Parti kurucularından Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri ve Nevzat Bor, “umut kalmadı” diyerek partiyle yollarını ayırdı. İstifalar için partiden, ‘saygıyla karşılıyoruz’ açıklaması yapıldı.

24 Haziran seçimlerinde hüsran yaşayan İyi Parti’de sular durulmuyor. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener bilmecesinin ardından bu kez partinin kurucu üyeleri Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri ve Nevzat Bor, partilerinden ve partideki görevlerinden istifa etti. MHP’den istifa ederek, İyi Parti’nin kuruluşundan itibaren Genel Başkan Akşener’in yanında olan Yusuf Halaçoğlu ile birlikte kurucular Nevzat Bor, Özcan Yeniçeri, Akşener’i eleştirerek istifa ettiklerini açıkladı. İstifalara ilişkin hazırlanan ortak metni, Halaçoğlu, bir otelde kamuoyuyla paylaştı.

İTTİFAKA GEREK YOKTU

Yeni Şafak’ın haberine göre, aday belirleme sürecinde yönetimin ciddi hatalar yaptığını belirten ve seçim ittifakının yanlış olduğunu vurgulayan Halaçoğlu, “’Cumhurbaşkanı olacağım’ diye yola çıkan ve gerçekten de ciddi bir rüzgar alan Genel Başkan ancak yüzde 7,26 oy aldı, parti de yüzde 9,96 oy alarak yüzde 10 barajının altında kaldı. Yani partimiz kaybetti” dedi.

DEĞİŞİM OLMAYACAK

Halaçoğlu, “Seçim kaybetmiş, hatta partiden daha az oy almış bir genel başkanın yerine yeni bir yönetim getirilmesi gerekirken aksini yaptılar. 2015’ten beri mücadele ettiğimiz durumun İYİ Parti’de de sürmesi, partiyi yeniden umut haline getirmekten ve kuruluşta aldığı olumlu rüzgarı yeniden kazanmaktan tamamen uzaklaştırmıştır” dedi. Sergilenen tavırların 12 Ağustos’ta yapılacak kurultayda bir değişimin olmayacağını gösterdiğini belirten Halaçoğlu, “MHP’ye geri dönecek misiniz” sorusuna “Hiçbir partiye gitmemiz, dönmemiz söz konusu değil” cevabını verdi.

SAYGIYLA KARŞILIYORUZ

İyi Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, “İstifa kararlarını saygıyla karşılıyoruz. Ancak, gerekçelerindeki siyasi parti tarifinin, geçmiş tecrübelerinin aksine son çalıştayımızda da olduğu gibi, görüşlerini özgürce ifade ettikleri İyi Parti’ye ve siyaset vicdanına uymadığı kanaatindeyiz” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *