Diyanet Vakfı tarafından yeni bir televizyon kanalı kuruldu

Diyanet Vakfı tarafından yeni bir televizyon kanalı kuruldu

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olan Diyanet Vakfı özel bir televizyon kanalı kurdu. TRT Diyanet tv yayınına devam ederken, Vakıf tarafından kurulan kanala ‘Diyanet TV’ adı verildi ve RTÜK’ten yayın lisansı alındı. Vakıf tarafından kurulan medya şirketi gazete ve dergi de yayınlayabilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Diyanet Vakfı, Türkiye tarihinde bir ilk olarak ‘Diyanet TV’ adıyla bir kanal kurdu. RTÜK’ten yayın lisansı alan şirket, gazete ve dergi de yayınlayabilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, dini bir hizmeti yürütmek için özel şirket kurdu. Özel televizyon kanalında dini yayın yapmak için kurulan anonim şirket, RTÜK’ten yayın lisansı aldı.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre TRT frekanslarından yayın yapan TRT Diyanet’ten farklı olarak Diyanet TV adıyla kurulan kanal, kamu yayıncılığı ilkelerinden bağımsız şekilde sadece RTÜK ilkelerine göre dini içerikli özel televizyon yayıncılığı yapacak.

Kurulan medya şirketi, gazete ve dergi de yayımlayabilecek; sinema, televizyon filmleri ile dizi film çekebilecek.

RTÜK Yasası’na göre; siyasi partilerin, sendikaların, belediyelerin, derneklerin yanı sıra vakıfların doğrudan veya dolaylı olarak şirketler üzerinden yayın lisansı almaları yasaklanmıştı. Ağustos 2016’da yapılan bir torba yasa düzenlemesi ile RTÜK Yasası’nın vakıflara getirdiği lisans yasağı kaldırıldı. Vakıf kurucularının, televizyon ve radyo yayını lisansı için kurulan şirketin ortağı kabul edilmesi sağlandı.

(Cnn Türk)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *