Akdeniz’de ‘kavga’ başlamak üzere!

Akdeniz’de ‘kavga’ başlamak üzere!

Akdeniz’de bulunan doğalgaz başta olmak üzere egemenlik savaşı bir süredir alttan alta yürüyordu. Konuyla ilgili olarak Haşmet Babaoğlu, bir paylaşım kavgasının başlamak üzere olduğunu yazdı. 

Trump meselesinin işin magazin boyutu olduğunu vurgulayan Babaoğlu, “esas”ta olup bitenlere bakmak gerektiğinin altını çizerek bugün Sabah’taki yazısında şöyle dedi:

Gelelim, Akdeniz’de iyice ısınan sulara…

Haberi okumuşsunuzdur; kuklalar (Mısır, Kuzey Kıbrıs, Yunanistan) geçen hafta bir kez daha Türkiye’yi askeri müdahale ile tehdit ettiler.
Önce şunu bilelim; 20 Yüzyıl başından beri Türkiye’nin Akdeniz’de “güçsüz” ve “yumuşak” bir ülke olarak kalması planlandı ve bunun için içerden/dışarıdan çalışıldı.
Hiç şüpheniz olmasın ki, Güney Kıbrıs’ta “Enosis” girişimleri ve en son olarak da FETÖ’nün Deniz Kuvvetleri içinde bulunmak için gösterdiği şiddetli ihtiras bu planın parçalarıydı.
Yaşadığımız birçok fitne/fesatın nedeni bugün daha iyi anlaşılıyor.
Çünkü Akdeniz’in vakti geldi artık.
Dünya egemenlerinin Doğu Akdeniz’de enerji kaynakları ve ticaret yolları için kapışıp paylaşma kavgasına az kaldı.
O yüzden ikide bir Trump’a bakıp işin magaziniyle oyalanmak yerine “esas”ta olup bitenlere; özellikle de Gazze’ye, Mısır’a ve Güney Kıbrıs’a biçilen rollere bakalım…

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *