İhsan Süreyya Sırma: Gençler Türkçe bilmiyor!

İhsan Süreyya Sırma: Gençler Türkçe bilmiyor!

Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma: Zamanımızda gençler Türkçe bilmiyor. Üniversitede yazılı yapıyoruz, Türkçeyi yanlış yazıyorlar. Neden, çünkü bizim gençler kitap okumadıkları için güzel Türkçe konuşamıyor ve yazamıyorlar.

İslam tarihçisi, fikir adamı ve yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Cağaloğlu’ndaki Yeni Dünya Vakfı’nda düzenlenen Babıali Enderun Sohbetleri’ne konuk oldu. Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sırma, kendisini dinlemeye gelenlere hatıralarını ve güncel meselelere ilişkin görüşlerini anlattı.

Star gazetesinin aktardığına göre, kitap okumanın Türkçe’nin iyi kullanılması için önemine dikkati çeken Sırma, genç nesillerin kitap okumakta pek heveskar davranmadığını, bundan dolayı da Türkçelerinin zayıf kaldığını söyledi.

Sırma, “Zamanımızda gençler Türkçe bilmiyor. Üniversitede yazılı yapıyoruz Türkçeyi yanlış yazıyorlar. Neden, çünkü bizim gençler kitap okumuyor, kitap okumadıkları için de güzel Türkçe konuşamıyor ve yazamıyorlar. Özellikle güzel bir Türkçe öğrenmek için çok kitap okudum. Boğaziçi’nde Tarih kitabının yazarı Samiha Ayverdi’nin çok güzel Türkçesi var, Allah rahmet eylesin Necip Fazıl’ın çok güzel dili var ve okuyunca ezberlemek lazım” diye konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *