Amerikan Başkanı geri adım attı!

Amerikan Başkanı geri adım attı!

Başkan Donald Trump Helsinki’de Rusya’nın seçime müdahalesiyle ilgili soruya verdiği yanıtın ardından dün yaptığı yeni açıklamada Amerikan istihbarat servislerine inancının tam olduğunu söyledi. Açıklamayı önündeki kağıttan okuması dikkat çekti.

Trump, Helsinki’de Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’le düzenledikleri ortak basın toplantısındaki tartışmalı ifadelere açıklık getirmeye çalıştı.

Başkan, aslında Rusya’nın 2016 seçimine müdahale etmemesi için bir neden olmadığını söylemek istediğini kaydetti.

Amerikan’nın Sesi’nin haberine göre Trump, 2018 seçimlerine herhangi bir müdahaleyi engellemek için yönetiminin agresif şekilde hareket edeceğini söyledi.

Trump, Rusya’nın hareketlerinin seçim sonuçlarına etkisi olmadığını, Amerikan istihbarat servislerinin Rusya’nın seçime müdahale ettiği sonucunu kabul ettiğini belirtti.

Trump, Amerikan istihbarat servislerine inancının tam olduğunu da kaydetti.

‘ABD aptalca davranıyor’

Amerika Başkanı Helsinki’de Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’le görüşmesi sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında, Amerikan istihbarat servislerinin Rusya’nın 2016 seçimine müdahale ettiği yönündeki bulgusunu doğru bulduğuna dair bir cümle sarfetmemiş onun yerine Rusya soruşturmasını ‘cadı avı’ olarak nitelemişti.

Trump, “ABD’nin aptalca davrandığını düşünüyorum. Ben göreve gelmeden bu diyaloğun açılması gerekiyordu. Artık bir aradayız. Muhteşem şeyler yapacağız. Geçmişte her iki tarafta hatalar yaptı. Rusya ile diyaloğumuzu çok daha önce sağlamalıydık. Rusya ile işbirliği diye bir şey yoktu. Seçimde karabulut yok. Hillary Clinton’u kolayca yendim” diye konuşmuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *