İsrail’e “Çocukları hedef alma” çağrısı

İsrail’e “Çocukları hedef alma” çağrısı

Birleşmiş Milletler Ortadoğu Barışı Özel Temsilcisi Nickolay Mladenov, Siyonist işgal rejiminden Gazze Şeridi çocuklarını hedef almaya son vermesini istedi.

Dün sabah (15 Temmuz Pazar) Beyt Hanun “Erez” Kapısı’ndan geçerek Gazze’ye ulaşan Mladenov, gerginliği sona erdirmenin tek yolunun yeniden sükunet haline dönmek, ateşkesi sağlamak ve insani krizleri çözmek olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler ve ortaklarının Gazze Şeridi’ndeki kötü durumu sona erdirmek için acil planları olduğunu belirten Mladenov, “Fakat önce siyasi sorunların çözülmesi gerekiyor” dedi.

Mladenov, Filistin uzlaşısına dönülmesi ve Filistin hükümetinin desteklenmesi çağrısında bulundu.

Gösterilerin barışçıl niteliğinin korunmasını ve füze, havan mermisi ve yangın çıkarıcı balon atılmamasını isteyen Mladenov, önceki gün gerçek bir savaşın kıyısına gelindiğini ve savaş hayaletinin uzaklaşması için büyük çabalar harcandığını ifade etti.

Mısır’ın Rafah Kapısı’nı sürekli olarak açık tutma çabalarından memnuniyet duyduğunu kaydeden Mladenov, Filistin Yönetimi ve Hamas arasındaki uzlaşının başarısız olmasının karmaşaya yol açacağını öne sürdü.

Mladenov, Birleşmiş Milletler’in Gazze Şeridi’ni terk etmeyeceğini, bilakis sorunlarını çözmek için varlığını artıracağını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *