Şeyh el-Issa: ‘Batı İslam’ı takdir ediyor ve işbirliği istiyor!’

Şeyh el-Issa: ‘Batı İslam’ı takdir ediyor ve işbirliği istiyor!’

Merkezi Mekke’de bulunan İslam Dünyası Rabıtası Genel Sekreteri Şeyh Muhammed bin Abdül-Kerim El-Issa, “Müslümanlarla işbirliğine yönelik küresel bir arzu var” dedi.

Suudi Arabistan’daki bazı alimler Müslümanları hem kızdıracak hem de üzecek açıklamalar yapmaya devam ediyor. Son olarak Mekke’deki İslam Dünyası Rabıtası Genel Sekreteri Şeyh Muhammed bin Abdül-Kerim El-Issa bu anlamda skandal bir açıklama yaptı.

Mekke’deki İslam Dünyası Rabıtası Genel Sekreteri Şeyh Muhammed bin Abdül-Kerim El-Issa, İslam’a karşı Batı’da bir komplo kurulduğunu söyleyenlere, “Tam tersine İslam dinine ve Müslümanlara karşı büyük bir takdir var ve Müslümanlarla işbirliğine yönelik küresel bir arzu var” dedi.

Milli Gazete’nin aktardığına göre, Issa’nın “işbirliğine yönelik küresel arzu” şeklindeki açıklamasında, Batı’nın kendi çıkarlarına yönelik olarak attıkları adımlarda Müslüman yöneticilerle yaptığı işbirliğinden bahsetmemesi dikkat çekti.

Batı neden dinimizi hedef alsın!

El-Issa, pek çok Müslüman’ın Batılı ülkelerde İslam ve Müslümanlara karşı komploların mevcudiyeti hakkında yanlış izlenimlere sahip olduğunu savundu. Arab News’in aktardığına göre, Al-Issa, “Bunlar sahte izlenimlerdir, çünkü Batı, dinin devlet yapısında yer almasını reddetti. Laikliği ve din karşıtlığını bir yaşam biçimi olarak seçti … Öyleyse neden Batı’nın bizi dinimizle hedef aldığını düşünüyoruz?” şeklinde konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *