İspanyol futbol kulübünde ‘Organ mafyası’ skandalı!

İspanyol futbol kulübünde ‘Organ mafyası’ skandalı!

Hapiste olan Barcelona eski Başkanı Sandro Rosell’in telefon kayıtlarını inceleyen polis, karaciğer nakli olan eski futbolcu Eric Abidal için temin edilen organın, organ mafyası aracılığı ile bulunduğunu tespit etti.

İspanya Polisi, Barcelona Kulübü’nün eski başkanı Sandro Rosell’in Katalan takımının oyuncusu ve yeni sportif direktörü olan Eric Abidal için yasa dışı yollarla (organ mafyası) karaciğer satın aldığına dair dört ayrı telefon konuşması tespit ettiğini açıkladı. 2012 yılında karaciğer nakli gerçekleştirilen Eric Abidal kanseri atlatmış ve yeniden hayata tutunmuştu.

Kuzeni tarafından bağışlandığı açıklanmıştı

Cumhuriyet’in aktardığına göre, İspanyol basınında yer alan haberlerde Rosell’in yaptığı bu yasa dışı hareket, şu anda devam eden “para akladığı” iddiasıyla yapılan soruşturma sayesinde gün yüzüne çıktığı ve mahkeme bu konu hakkında ayrı bir soruşturma açtığı belirtildi. Bu telefon konuşmaları ortaya çıkmadan önce, Abidal’in iyileşmesi için gerekli olan karaciğerin, oyuncunun Fransa’dan bir kuzeni tarafından bağışlandığı açıklanmıştı.

Avukat: Olayın gerçekliğine inanmıyoruz

Olay hakkında açıklamada bulunan Sandro Rosell’in avukatı, “Konuyla ilgili bilgimiz yok, böyle bir olayın gerçekliğine de inanmıyoruz. Yasa dışı yollarla karaciğer alınıp, Devlet Hastanesi’nde nakile izin verilmesi bana hiç gerçekçi gelmiyor” ifadelerinde bulundu.

Telefon kayıtları ortaya çıktı

İspanya medyası, Sandro Rosell’in telefonlarına yapılan dinlemelerde dört kez organ mafyası ile irtibata geçtiğinin tespit edildiğini yazdı. Bu konuşmalarda Sandro Rosell’in, dönemin Barcelona ikinci başkanı Josep Maria Bartomeu hakkında yaptığı bir konuşmada “Ona durumu anlattım. Oldukça sinirlendi ve kesinlikle kabul etmedi. Daha sonra organın kuzeninden alındığı yalanına inandı” sözlerini sarf ettiği belirtildi.

Telefon kayıtlarında Sandro Rosell ile konuşan organ mafyası lideri Juanjo’nun, Abidal hakkında konuşmalarının da yer aldığı iddia edildi.

Barcelona’dan iddialara yalanlama

İspanya Birinci Futbol Ligi ( La Liga ) takımlarından Barcelona, organ nakline ihtiyaç duyduğu 2012’de eski futbolcusu Eric Abidal için yasa dışı yoldan karaciğer alındığı iddiasını yalanladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, Eric Abidal için yapılan organ nakline ilişkin haberde geçen iddiaları reddettikleri belirtildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *