Saadet partisinin vizyonu ‘İngiliz Tipi Laiklik’

Saadet partisinin vizyonu ‘İngiliz Tipi Laiklik’

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu’nun, İngiltere’nin önemli gazetelerinden Guardian’a verdiği röportajda sarf ettiği laiklikle ilgili sözleri dikkat çekti.

Milli Gazete’den Muhammed Özdemir’in haberine göre, Türkiye’nin yıllardan beri süren Avrupa Birliği’ne üye olma hedefini bırakacaklarını söyleyen Karamollaoğlu, Erdoğan yönetiminin ABD ile yürüttüğü stratejik ortaklığı da bırakacağını vurguladı.

Guardian gazetesi adına Kareem Shaheen ve Gökçe Saraçoğlu’nun sorularını cevaplandıran Karamollaoğlu, “Erdoğan’ın ya da AKP hükümetinin izlediği politikalar, ekonomik veya dış politikalar olsun, Türkiye’nin kendi ayakları üzerinde durmasına yardım etmiyor. Yaklaşım yöntemleri ve söylemleri Türkiye’de kutuplaşmaya neden oluyor. Büyük ölçüde hukukun korunmasına saygısızca yaklaşıyorlar.” şeklinde konuştu.

İNGİLTERE TARZI LAİKLİK: DİN VE DEVLET BARIŞ İÇİNDE OLACAK

Saadet Partisi’nin vizyonunun İngiltere tarzı bir laiklik olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “din ve devletin barış içinde bir arada var olabileceği, kendi kendine yetebilen bir ekonomi, diyalog ve diplomasiye dayanan ve Müslüman uluslarla daha yakın bağları olan bir dış politikanın olduğunu” sözlerine ekledi.

AB VE ABD TERK EDİLECEK

Türkiye’nin yarım asra yakın süredir peşinde koştuğu Avrupa Birliği’ne üye olma hedefini bırakacaklarını söyleyen Saadet lideri Karamollaoğlu, Erdoğan yönetiminin ABD ile yıpranan stratejik ittifakını da terk edeceklerini dile getirdi.

“MİLLET İTTİFAKINDA MUTABIK OLDUĞUMUZ KONULAR VAR: YARGININ BAĞIMSIZLIĞI”

Millet ittifakıyla ilgili de konuşan Karamollaoğlu şunları söyledi: “İdare, ekonomi ve dış politikada aynı anlayışa ya da politikalara sahip değiliz. Ancak mutabık olduğumuz ilkeler var, hükümet ve yargının ayrılması, basın özgürlüğü, olağanüstü halin kaldırılması gibi.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *