İtalyan ve Fransız aşırı sağcılardan destek

İtalyan ve Fransız aşırı sağcılardan destek

İktidardaki sağcı Avusturya Halk Partisi’nin lideri Kurz tarafından dile getirilen “Paralel toplumların, siyasi İslam’ın ve radikalleşmenin ülkemizde yeri yok” sözlerine aşırı sağcılardan destek var.

İtalya İçişleri Bakanı Salvini

İtalya’da yeni kurulan ve geçen hafta başında da parlamentodan güvenoyu alarak resmen göreve başlayan popülist hükümetin aşırı sağcı İçişleri Bakanı Matteo Salvini, bu konuda Avusturya yönetimi ile bir ortak eylem planını görüşmek istediğini söyledi.

Sputnik’te yer alan habere göre, Avusturya’daki cami kapama ve imamları sınır dışı etme kararıyla ilgili bir haberi Twitter’da paylaşan Salvini,  “İnanç özgürlüğüne inanıyorum ama radikal dinciliğe inanmıyorum. İnancını, bir ülkenin güvenliğini riske atacak şekilde kullananlar uzaklaştırılmalıdır” diye yazdı.

​İtalya’da 4 Mart’ta yapılan genel seçimler öncesindeki seçim kampanyası döneminde Salvini, iktidara gelmeleri halinde ‘yasa dışı camileri kapama’ sözü vermişti.

Salvini, “Yasa dışı camileri kapatacağız. Bu camileri kimin finanse ettiğini, arkasında kimin olduğunu, paranın nereden geldiğini, kimin ne vaaz verdiğini bilmek istiyorum” demişti.

Salvini geçmişte sıklıkla Avrupa’nın ‘İslamlaşması’ ve ‘işgali’ tehditlerinden de söz etmişti.

İtalya’da 2016’da yapılan bir araştırmaya göre ise nüfusun yüzde 4.8’ini Müslümanlar oluşturuyor. Bunların büyük kısmı Fas ve Arnavutluk asıllı.

Fransa Ulusal Birlik lideri Le Pen

Avusturya’nın kararına ​Fransa’da da aşırı sağcı Ulusal Birlik’in lideri Marine Le Pen’den destek geldi.

Le Pen Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Avusturya duruma el koydu, ‘istenince yapılabileceğini’ gösteriyor” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *