130 kişinin katıldığı toplantılara Türkiye’den kimler gitti?

130 kişinin katıldığı toplantılara Türkiye’den kimler gitti?

Dünyanın zirvesi Bilderberg toplantılarına bu yıl Türkiye’den 5 kişi katılıyor. Konuşulacak konular ise önümüzdeki dönemin gündemini oluşturacak gibi görünüyor.

Bilderberg toplantısına kimler katılıyor?

Dünyanın en gizemli toplantıları arasında sayılan Bilderberg toplantılarına bu sene Türkiye’den Mehmet Şimşek, Ömer Koç, Canan Dağdeviren, Murat Yetkin ve Behlül Özkan katılıyor.

‘Dünyanın en güçlü’ isimlerinin bir araya geldiği toplantı olarak bilinen Bilderberg toplantısı bu yıl 7-10 Haziran tarihleri arasında İtalya’nın Torino kentinde düzenleniyor.

Konu başlıkları

Sözcü gazetesinin haberine göre, toplantının bu yılki konu başlıkları şöyle:  Avrupa’da popülizm, eşitsizlik sorunu, iş dünyasının geleceği, yapay zeka, ara seçimler öncesi ABD, serbest ticaret, ABD’nin dünya liderliği, Rusya kuantum teknolojisi, Suudi Arabistan ve İran, ‘gerçek ötesi’ dünya, güncel olaylar.

Chatham House kuralları geçerli

Gündem ve katılımcıların isimlerinin dışında toplantıya dair çok az şey biliniyor. Chatham House Kuralı altında gerçekleştirilen toplantıda katılımcılar burada elde ettikleri bilgileri kullanmakta serbest. Ancak bunu konuşmacıların kimliğini, bağlı bulunduğu kuruluşu veya herhangi bir kişinin adını açıklamadan yapmak zorunda.

Kayıt almak yasak

Ayrıca toplantıda hiç tutanak tutulmaz ve hiçbir rapor yazılmaz. Bundan dolayı toplantı çok daha esrarengiz bir hale geliyor.

Toplantıya Türkiye’den 5 kişi katılıyor. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Marmara Üniversitesi’nden Profesör Behlül Özkan, MIT’de görev yapan Türk akademisyen Canan Dağdeviren ve Hürriyet Daily News Yayın Yönetmeni Gazeteci Murat Yetkin Türkiye’den toplantıya katılan isimler.

ABD’nin efsanevi dış işleri bakanı Henry Kissenger’dan Fiat’ın patronu John Elkann’ da toplantıya katılan isimler arasında. Toplantıya 130 kişi katılıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *