İşgalciler, Filistinlilere ait 12 ev ve işyerini yıktı ​

İşgalciler, Filistinlilere ait 12 ev ve işyerini yıktı ​

İşgalci İsrail yönetimi Filistinlileri göçe zorlama politikasını mayıs ayı boyunca sürdürdü.

Filistinlileri göçe zorlama politikasını sürdüren​ işgal yönetimi mayıs ayı boyunca Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerinde 12 meskeni ve ticari tesisi yıktı ve 9 tesis ve ticari mesken hakkında da yıkım kararı verdi.

Kudüs Araştırma Merkezi’nin Mayıs ayıyla ilgili hazırladığı rapora göre, işgal hükümeti Batı Yaka’daki Yahudi yerleşkelerinde binlerce yeni konut inşa edilmesini onayladı.

Raporda ayrıca, işgal yönetiminin Filistinlilere ait arazilere el koyduğu, arazi tesviyesi çalışmaları yaparak Yahudi yerleşimciler için yeni yollar açtığı belirtildi.

Kudüs Araştırma Merkezi, Filistinlileri göçe zorlama politikası kapsamında gerçekleştirilen yıkımların 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilere ait evlere ve işyerlerine kadar uzandığını ifade etti.

Bu arada, işgal yönetiminin Yahudileştirme faaliyetleri çerçevesinde 667 tarihi eserin ve alanın isimlerini değiştirdiği açıklandı.

İşgal hükümeti geçen ay daha önce Kudüs’te uyguladığı “İdari Yıkım Yasası”nın Batı Yaka’da da uygulanmasını kabul etti.

Söz konusu yasanın işgal yönetimine mahkeme kararı olmadan Filistinlilerin evlerini ve işyerlerini yıkma imkanı verdiği bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *