Bahçeli: ‘Af konusunda geri adımımız düşünülemez’

Bahçeli: ‘Af konusunda geri adımımız düşünülemez’

“Gündemimizde af yok” açıklaması yapan Başbakan Yıldırım ile af konusunu ele aldıklarını belirten Bahçeli, kendi hassasiyetlerini ilettiklerini ifade etti.

Ankara’da gazetecilerle buluşmasında konuşan MHP lideri Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım ile af konusundaki görüşmesine ilişkin bir soru üzerine, “Teröristler, çocuk tacizcileri, tecavüzcüler hariç olmak üzere kader kurbanlarına af kararlılığımız sürüyor” dedi.

Binali Yıldırım ile görüşmeye ilişkin bilgi verdi

Cnn Türk’ün aktardığına göre, “Gündemimizde af yok” açıklaması yapan Başbakan Binali Yıldırım ile af konusunu ele aldıklarını ve bütün hassasiyetlerini ilettiklerini ifade eden Bahçeli, kendisinin de AK Parti’nin düşüncelerini Yıldırım’ın kendisine aktardığını dile getirdi.

‘Hiçbir geri adımımız düşünülemez’

Bahçeli, “Bizim aftan vazgeçtiğimize yönelik hiçbir ima, yorum ve açıklamamız olmadı. Partimizin Meclis’teki milletvekili sayısı belli. Bu çerçevede AK Parti’nin almış olduğu tavır ve tutumu da kendi takdirleri olarak değerlendirdim. Sözlerim özet olarak buydu. Af konusunun toplumsal bir ihtiyaç. Bu konuda hiçbir geri adımımız düşünülemez” diye konuştu.

Bayramdan önce af talebini yineledi

Bahçeli, affın bayramdan önce çıkarılmasına yönelik talebini yineleyen Bahçeli, afla ilgili bütün görüşlerini Yıldırım’a aktardıklarını bildirdi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *