ABD’nin İsrail tasarısına Kuveyt engeli

ABD’nin İsrail tasarısına Kuveyt engeli

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde geçici üye olarak bulunun Kuveyt, Amerika’nın ‘Gazze Şeridi’nden İsrail’e yapılan hava saldırılarının şiddetle kınanmasını’ isteyen karar tasarısını reddetti.

Kuveyt BMGK’da “Filistin halkına uluslararası koruma talep eden” kendi tasarılarında konunun yeterince ele alınmamasını bu tavrına gerekçe gösterdi. Kuveyt’in bu yöndeki önergesinin de Amerikan vetosuyla karşılaşacağı belirtiliyor.

ABD, Hamas’ı istemediğini tekrarladı

Euronews’ün haberine göre, Amerika’nın BM Daimi Büyükelçisi Nikki Halley, Kuveyt’in tasarısını eleştirerek, “Hamas’ın eylemleri, Gazze halkının uluslararası korumaya ihtiyacı olduğu fikrinin yanlış olduğunu gösteriyor. Gazze halkının dış kaynaklardan değil Hamas’tan korunmaya ihtiyacı var” dedi.

Öte yandan, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, ordunun Gazze’deki Filistin silahlı gruplarına “yıllardır en sert darbeyi” vurduğunu öne sürerken, Hamas ve İslami Cihat ortak açıklama yaparak İsrail ile ateşkes üzerinde anlaştıklarını duyurdu. Ancak İsrailli yetkililer ateşkes haberlerini doğrulamadı.

Gazze Şeridi’nde 2014’ten bu yana en şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Hamas’ın İsrail topraklarına füze fırlatmasının ardından, Salı günü de İsrail ordusu Gazze Şeridini vurdu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *