Polonya’dan Amerikalılara çağrı

Polonya’dan Amerikalılara çağrı

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, binlerce Amerikalı askerin kalıcı olarak Polonya’da konuşlandırılması için Amerikalı yetkililerle görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesinin ve Ukrayna’daki ayrılıkçıları desteklemesinin ardından Polonya’nın güvenlik için endişe duyduğu belirtiliyor. Amerikan askerleri ise şu an Polonya’da geçici olarak görev yapıyorlar.

Amerikanın Sesi tarafından aktarıldığına göre, Polonya Savunma Bakanı, Radio 1’e yaptığı açıklamada Amerikan askerlerinin kalıcı varlığının düşmanı uzak tutmak için önemli olduğunu söyledi.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dmirty Peskov ise Batı’nın Rusya sınırlarında askeri varlığını arttırmasının güvenlik ve istikrara hiçbir şekilde katkı sağlamayacağını belirtti ve aksine bu yayılmacı yaklaşımın Rusya’dan eşitliği yeniden sağlamak için karşılık göreceği uyarısında bulundu.

2 Milyar dolar teklifi

Onet.pl adlı haber portalı Polonya’nın topraklarında bir Amerikan zırhlı birliğinin kalıcı olarak konuşlandırılmasını istediğini ve altyapının inşası için 2 milyar dolar vermeyi teklif ettiğini yazdı. Haberde Polonya’nın Kongre’ye detaylı öneri sunduğu da belirtildi.

Polonya Savunma Bakanlığı da böyle bir belgenin Kongre’ye gönderildiğini doğruladı.

Geçen yıl NATO ve Amerikan askerleri güvenlik önlemi olarak Polonya’ya ve bölgeye gönderilmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *