İngiltere Dışişleri Bakanı telefonda işletildi

İngiltere Dışişleri Bakanı telefonda işletildi

Bakan Boris Johnson’ı arayan bir kişi kendisini Ermenistan’ın yeni başbakanı Nikol Paşinyan olarak tanıtarak 18 dakika boyunca işletti.

Rusya’nın tanınan şakacılarından Vovan ve Lexus olarak bilinen iki kişilik bir ekibin Video paylaşım sitesi YouTube ve sosyal medya platformu Twitter’a yükledikleri ses kaydında Bakan Boris Johnson’ın telefondaki kişiyle Rusya’yı, İran’la yapılan nükleer anlaşmayı ve Suriye savaşını konuştuğu duyuluyor.

BBC’nin haberine göre, İngiltere’nin başbakanlık ve dışişleri bakanlığı ofisleri olayı doğrularken, Başbakan Theresa May’in ofisinden yapılan açıklamada ‘Böyle bir şeyin yaşanmaması gerekirdi’ ifadesi kullanıldı.

Rusya’da ünlülere ve siyasetçilere düzenledikleri şakalar ile tanınan Vovan ve Lexus takma adını taşıyan kişiler, Rus gazetesi Komsomolskaya Pravda’ya yaptıkları değerlendirmede, “Johnson’ı hafife almışız. Bu kadar akıllı bir diplomat ve entelektüel olduğunu görünce şaşırdık” dediler.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı: Çocukça

Bu şakayı ‘çocukça’ niteleyen İngiltere Dışişleri Bakanlığı ise Johnson’ın kısa sürede telefon konuşmasının bir şaka olduğunun farkına vardığını ileri sürdü.

Johnson’a telefon açan kişi kendisini Nikol Paşinyan olarak tanıtıyor. Nikol Paşinyan, Ermenistan’da sokak protestolarına liderlik etmiş ve bu ay içinde başbakan seçilmişti. Telefon konuşmasının başında Johnson bu zaferden ötürü Paşinyan’ı tebrik ediyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *