‘Amerikalılar seni niye arasın?’

‘Amerikalılar seni niye arasın?’

Muharrem İnce’nin FETÖ elebaşı Gülen’in iadesi ile ilgili iddialarına Amerikalılar seni niye arasın diye cevap veren Erdoğan, “Söyledikleri doğru değil. Bu konuda dürüst isen, samimi isen yapacağın iş nedir? Adalet Bakanlığı’na müracaat edersin” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek’ten ayrılmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeni Şafak gazetesinin aktardığına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, “Fethullah Gülen’in iadesi konusunda Amerikalıların kendisini aradıkları yönünde bazı iddialarda bulundu ne dersiniz?” sorusu yöneltildi.

Erdoğan’ın cevabı şöyle oldu:

“Amerikalılar Sayın İnce’yi niye arasınlar? İade konusunun muhatabı ya da yetkilisi olmayan birini ne diye arasınlar? Hukuk denen bir şey var. Kaldı ki biz onun iddialarının aksine, FETÖ ile ilgili bir meselede hiç bir zaman ‘120 koli’ diye bir ifade kullanmadık. Biz ’85 koli’ dedik. Yok efendim neymiş? Hepsi gazete kupürüymüş! Peki o zaman o kişinin parlamentoda kürsüden salladığı o gazete kupürlerine ne demeli? Dara düştüklerinde yaptıkları tek iş Meclis kürsüsünden gazete kupürü sallamak. Kaldı ki Adalet Bakanlığımızın ABD’ye gönderdiği koliler, FETÖ’yle ilgili bugüne kadar açılan davalar ve iddianamelerden, onların belgelerinden oluşuyor. Dolayısıyla söyledikleri doğru değil. Yalan bunların ruhuna işlemiş. Bu konuda dürüst isen, samimi isen yapacağın iş nedir? Adalet Bakanlığı’na müracaat edersin, ‘Bakın siz böyle böyle diyorsunuz ama bize de böyle bir şey geldi’ dersin. Konuyla ilgili olarak Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ çok sert bir basın açıklaması yaptı. Fakat bunların hiç umurlarında değil. Yaptıkları iş, ya tutarsa, ya vatandaş inanırsa mantığıyla yalan söylemekten ibaret.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *