Bir kışkırtma da Hollanda’dan!

Bir kışkırtma da Hollanda’dan!

Hollanda’nın kronik İslam düşmanı parti başkanı Wilders, ifade özgürlüğü kapsamında “Muhammed Peygamber karikatür yarışması” düzenleyeceğini açıkladı.

Kendini ‘güçlü bir karşı ses’ olarak tanımladı

Hollanda’da ana muhalefetteki aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, yarışmanın ifade özgürlüğüne yönelik baskılara bir tepki olarak düzenlendiğini öne sürüyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre Wilders, ifade özgürlüğünü savunmak için “güçlü bir karşı ses” zamanının geldiğini, özgür düşüncenin giderek baskı altına alındığını savundu.

Aşırı sağcı Wilders, buna örnek olarak da savcılık tarafından hakkında yapılan temyiz başvurusu ile Hollanda hükümetinin Çarşamba günü açıkladığı nefret suçlarına daha fazla ceza verilmesini içeren önergeyi gösterdi.

PVV lideri, Hz.Muhammed’i konu alan karikatür yarışmasını güvenlik gerekçesiyle parlamento binasında düzenlemek istiyor. Hollanda’da mecliste temsil edilen her parti, yılda bir kez mecliste resmi bir etkinlik düzenleyebiliyor. Wilders, etkinliğin tepki yaratacağı ve bazı riskleri beraberinde getireceğini, bu nedenle parlamentonun en güvenli yer olduğunu savunuyor. Wilders, parlamentoda izin verilmemesi halinde, yarışmanın başka bir yerde yapılacağını vurguladı.

Amaç kışkırtma değil!

“Ancak en büyük tehlike ifade özgürlüğünün sınırlanması” diyen Wilders, yarışmanın kışkırtma amacıyla değil, düşünce özgürlüğünün altını çizmek amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Yarışmada birinci olan karikatüre 5.000 euro, ikinciye ise, 2.500 ödül verileceğini bildiren Wilders ödüllerin, adının açıklanmasını istemeyen “cömert bir bağışçı” tarafından ödeneceğini söyledi.

Yarışmanın jüri üyeliklerini Wilders ile 2015 yılında ABD’nin Texsas eyaletindeki Garland kentinde saldırıya uğrayan karikatür yarışmasında ödül alan Arnavut asıllı Bosch Fawstin yapacak.

Noel vurgusu

Wilders, yarışmanın herkese açık olduğunu ve Hıristiyanların en önemli dini bayramı olan Noel’den önce sonuçlanacağını açıkladı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *